Nieuwe tijdelijke compensatieregeling voor dorps- en buurthuizen in Eemsdelta

Het college van de gemeente Eemsdelta heeft besloten om voor alle dorps- en buurthuizen, die ook in 2021 nog te maken hebben met de gevolgen van de coronamaatregelen, een vergoeding open te stellen. De vergoeding is voor alle dorps- en buurthuizen. Ook die gebruikmaken van de landelijke regeling. Lees hieronder het persbericht

Persbericht

Het college van de gemeente Eemsdelta heeft besloten om voor alle dorps- en buurthuizen, die ook in 2021 nog te maken hebben met de gevolgen van de coronamaatregelen, een vergoeding open te stellen. De gemeentes Delfzijl en Loppersum hebben vorig jaar ook een vergoeding opgesteld. Nu komt de regeling er ook voor de gehele gemeente Eemsdelta. De vergoeding is voor alle dorps- en buurthuizen. Ook die gebruikmaken van de landelijke regeling. Hiermee hoopt het college tegenvallende inkomsten te kunnen compenseren.

Wethouder Jan Menninga: "De dorps- en buurthuizen zijn belangrijke ontmoetingsplekken voor de leefbaarheid in onze dorpen en wijken. In ons coalitieakkoord hebben we om die reden ook opgenomen dat we ze willen steunen waar het kan. Met deze regeling hopen we grote tekorten bij de dorps- en buurthuizen te kunnen voorkomen."

Aanvragen kan tot 31 december 2021

De besturen van de dorps- en buurthuizen kunnen vanaf 1 augustus een aanvraag indienen tot 31 december 2021. De regeling en voorwaarden zijn inmiddels gecommuniceerd naar de besturen van de dorps- en buurthuizen. Alle dorps- en buurthuizen ontvangen het aanvraagformulier per mail. Aanvragen worden binnen twee weken beoordeeld.

De gebiedsregisseur staat voor je klaar

Voor vragen kunnen de besturen van de dorps- en buurthuizen terecht bij hun eigen gebiedsregisseur. Kijk voor alle gebiedsregisseurs op eemsdelta.nl/idee-voor-je-buurt.

Einde persbericht.

Opgestapelde euromunten