Nieuwjaarsbijeenkomst

De gemeente Eemsdelta houdt op vrijdag 5 januari 2024 haar nieuwjaarsbijeenkomst 'Nij-joarloopm'.

De officiële start is om 19.45 uur in Theater & Congrescentrum de Molenberg in Delfzijl. Stichting Horeca Molenbergplein en de gemeente organiseren de nieuwjaarsbijeenkomst gezamenlijk. Het college van burgemeester en wethouders nodigt alle inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van verenigingen en organisaties van harte uit om samen 2024 in te luiden.

Waarderingsprijs

Een van de onderdelen van het programma in de Molenberg is de uitreiking van de jaarlijkse waarderingsprijs, de 'Bronzen Delta'. De waarderingsprijs is een blijk van waardering voor inwoners, ondernemers en organisaties die zich hebben ingezet voor het positieve imago van Eemsdelta. Inwoners konden hen tot 1 november 2023 nomineren voor de prijs. Een commissie adviseert het college wie de waarderingsprijs mag ontvangen. De adviescommissie bestaat uit mensen met verschillende maatschappelijke achtergronden. 

Aftrap in de Molenberg

Vanaf 19.15 uur ben je welkom in Theater & Congrescentrum de Molenberg in Delfzijl. Daar vindt om 19.45 uur de officiële start van de nieuwjaarsbijeenkomst plaats met onder anderen de toespraak van burgemeester Ben Visser en de uitreiking van de jaarlijkse waarderingsprijs. Aansluitend kun je in Brasserie Ziel, de Centrumkerk, Grand Café Het Lokaal en Café Centrum de avond feestelijk voortzetten. In deze lokaliteiten zijn muzikale optredens. De molen Adam is ook open voor publiek. De toegang tot de optredens en molen Adam is gratis. 

Wereldhapjes

De deelnemende ondernemers serveren gratis 'wereldhapjes' . Het programma duurt tot 22.30 uur. Daarna houdt een aantal ondernemers de deuren open met een aanvullend programma.