Nomineer jouw favoriet uit de gemeente Eemsdelta voor de Breedtesportprijs Groningen 2023

Het is ieder jaar één van de 5 categorieën bij Sportgala Groningen: de Breedtesportprijs. Vanuit iedere Groninger gemeente dingt 1 kandidaat mee naar deze bijzondere prijs. Dus ook vanuit de gemeente Eemsdelta.

Nomineer uiterlijk 12 november jouw favoriet voor de Breedtesportprijs Groningen 2023 via sportgalagroningen.nl/breedtesportprijs. Hier vindt je ook de criteria. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens Sportgala Groningen op 11 december in Martiniplaza. 

Wat is de Breedtesportprijs?

De Breedtesportprijs Groningen wordt uitgereikt aan een persoon, vereniging, organisatie of evenement met Groningse roots die zich de afgelopen jaren op een bijzondere of positieve manier heeft ingezet voor de breedtesport in de provincie Groningen. Het gaat dan om activiteiten waardoor de maatschappelijke waarde van sport wordt vergroot. Door de nieuwe opzet van de Breedtesportprijs zijn straks alle 10 de gemeentes goed vertegenwoordigd bij het Sportgala. Een deskundige jury bepaalt uiteindelijk de winnaar.   

Over Sportgala Groningen

Sportgala Groningen is een feestelijk evenement van én voor de Groninger. Voorafgaand aan het gala worden in 5 categorieën sporters uit – of met hun roots in – Stad en Ommeland genomineerd, om tijdens het gala de winnaars bekend te maken en hen nog eens in de spotlight te zetten. Naast de Breedtesportprijs, zijn dat de categorieën: 

  • Sporter
  • Sportploeg
  • Sporttalent
  • Aangepaste Sport

Sportgala Groningen 2023 is op maandag 11 december in Martiniplaza. Ga voor meer informatie naar www.sportgalagroningen.nl.