Opening SlimoTheek Eemsdelta

Vanaf vandaag kun je gratis slimme apparaten lenen bij de SlimoTheek Eemsdelta in het Gezondheidscentrum Overdiep in Appingedam (Stadshaven 23, in de hal bij de Damster Zorgbalie).

Een robotstofzuiger, een aaibare robotkat die beweegt en miauwt, een simpele tablet met beeldbellen, een slimme klok of een makkelijke radio met maar één knop. Het zijn apparaten met slimme technologie die jou kunnen helpen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Vooral voor ouderen, mensen met dementie of mantelzorgers kan het handig zijn om deze apparaten eens thuis uit te proberen om te kijken wat de voordelen zijn. Mogelijk dat hierdoor de stap kleiner wordt om een slim apparaat te kopen.

Uitleg en hulp bij installatie

Bij de SlimoTheek krijg je uitleg van vrijwilligers over de werking van de apparaten en advies over welk apparaat bij jouw persoonlijke situatie past. Ook krijg je hulp om het apparaat goed te kunnen installeren. Na de gratis uitleenperiode moet het apparaat weer terug naar de SlimoTheek. Bevalt het apparaat goed? Dan kun je het eventueel kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht bij Cadanz Welzijn via info@cadanzwelzijn.nl of bellen naar (0596) 74 50 24.

Een vrouw activeert een robot stofzuiger.
Robotstofzuiger