Opknapbeurt voor wegen tussen Spijk en 't Zandt

Op dit moment knappen we in onze gemeente twee wegen op tussen Spijk en 't Zandt. Het gaat om de Spijkster Oudedijk en de Godlinzer Oudedijk. Samen hebben ze een lengte van ongeveer 2,5 kilometer. Ze zijn een belangrijk onderdeel in de verbinding tussen de twee dorpen.

Verbetering wegen

De wegen zijn toe aan een opknapbeurt. Ze worden voorzien van een versterkte bovenlaag. De weg is daardoor beter bestand tegen scheurvorming en spoorvorming. In week 29 brengen we de belijning aan. We verwachten dat de wegen begin week 30 weer te gebruiken zijn.

Bloeiende bermen

Omdat de bermen en inritten iets verhoogd gaan worden, is dit gelijk een goed moment om de bermen in te zaaien met een bloemenmengsel. Dat gaan we aankomend najaar zaaien. Het mengsel is speciaal samengesteld voor de voedselrijke kleibodem van Noord Groningen.

De ontwikkeling van de berm heeft even tijd nodig. Eind 2022 kunnen weggebruikers genieten van ruim 2,5 kilometer kleurrijke planten. Dat is niet alleen mooi om naar te kijken, ook de insecten worden blij van zulke bermen.

De gemeente beschikt over ongeveer 270 hectare aan bermen langs wegen en paden. Dat is een oppervlakte met grote potentie om planten, insecten en dieren meer ruimte te geven om zich te ontwikkelen en te verplaatsen.

Heb je vragen?

Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.

Wegen tussen Spijk en 't Zandt