Oplevering nieuwe woningen in Opwierde-Zuid

In de wijk Opwierde-Zuid in Appingedam worden nieuwe woningen gebouwd. Dit gebeurt in verschillende fases. Op woensdag 6 oktober waren de eerste woningen uit fase 2 klaar. Dit werd op een bijzondere manier bekendgemaakt.

Een gedicht over de wijk

Meneer Baarschers, een van de bewoners uit de wijk, schreef een gedicht over de wijk. Dit staat op de gevel van een van de nieuwe woningen. Meneer Baarschers onthulde het gedicht samen met wethouder Annalies Usmany, Peter Spijkerman (directeur van Nationaal Coördinator Groningen), Biense Dijkstra (Bouwgroep Dijkstra Draisma) en Gerke Brouwer (directeur-bestuurder van Woongroep Marenland).

Na de onthulling van het gedicht ontvingen de eerste bewoners van het type ‘gemetselde woningen’ de sleutel van hun huis. Het gaat om 15 huurwoningen en 6 koopwoningen.

Over het project in Opwierde-Zuid

Het project in Opwierde-Zuid startte in januari 2020 met de sloop en nieuwbouw van 164 huurwoningen en 69 koopwoningen. Deze woningen zijn gesloopt omdat ze niet aardbevingsbestendig zijn. De woningen worden in 4 fases terug gebouwd. De nieuwe woningen zijn aardbevingsbestendig en aardgasvrij.

Lees meer informatie over de versterking in de wijk Opwierde. 
 

Bewoners met symbolische sleutels in felle kleuren

Het gedicht

De aarde beefde
Waar Opwierde leefde
Herrijzend uit verval
Ieder die het weten zal

W.H. Baarschers, 2021

De personen die de onthulling deden poseren voor het gedicht aan de muur