Oplevering tijdelijk woonunits Dijkhuizenweg

Aan de Dijkhuizenweg in Appingedam zijn 10 tijdelijke woonunits geplaatst. Omwonenden zijn uitgenodigd om een kijkje te nemen in de tijdelijke woningen die tot eind 2021 blijven staan. Lees hieronder het persbericht.

Persbericht

Wethouder Annalies Usmany bekeek op 31 maart samen met de omwonenden de 10 tijdelijke woonunits aan de Dijkhuizenweg in Appingedam op de plek van voormalig schoolgebouw 'De Citer'. Deze tijdelijke woningen worden gebruikt door bewoners die vanwege versterkingsmaatregelen hun eigen woning tijdelijk moeten verlaten. Deze versterkingsmaatregelen worden in dit geval uitgevoerd door Bouwimpuls. Bedrijfsbureau Bouwimpuls is een samenwerkingsorganisatie van zes bouwbedrijven die versterkingsmaatregelen uitvoeren aan verschillende woningen in de gemeente Eemsdelta.

Wethouder Annalies Usmany staat rechts in een groepje mensen

In 2022 wordt op locatie van voormalig schoolgebouw 'De Citer' nieuwe huurwoningen van Woonstichting Groninger Huis opgeleverd. Ook wordt onderzocht of op de locatie aardbevingsbestendige nieuwbouw voor buurthuis 'Westerdraai' gebouwd kan worden. Tot die tijd blijven de 10 tijdelijke woonunits staan.

Annalies Usmany in gesprek binnen een woning

Einde persbericht

Heb je vragen?

Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.

Een groepje mensen buiten een woning