Schagen Infra en gemeente Eemsdelta tekenen bouwteamovereenkomst

Op woensdag 20 juli hebben Schagen Infra uit Groningen en de gemeente Eemsdelta een bouwteamovereenkomst ondertekend voor het project Herontwikkeling Woldweg.

Op woensdag 20 juli hebben Schagen Infra uit Groningen en de gemeente Eemsdelta een bouwteamovereenkomst ondertekend voor het project Herontwikkeling Woldweg. De komende maanden gaan beide partijen als team aan de slag om de plannen voor de herontwikkeling verder uit te werken om te komen tot de realisatie van een rotonde op dit kruispunt.

Herontwikkeling Woldweg

Het project Herontwikkeling Woldweg betreft het stuk van de Woldweg in Appingedam tussen de Burgemeester Klauckelaan en de Olingermeeden. De gemeente zorgt ervoor dat de verkeersstromen richting de (nieuwe) schoollocaties zo veilig mogelijk zijn. De Woldweg is één van de wegen die hiervoor gedeeltelijk aangepakt moet worden. De aanleg van een rotonde op dit stuk van de Woldweg zorgt er straks voor dat de verkeersstromen naar de schoolzone aan de Olingermeeden en ook naar Opwierde beter en veilig verlopen.

Klankbordgroep Woldweg

Op woensdag 20 juli heeft de eerste bijeenkomst met de klankbordgroep Woldweg plaatsgevonden. De klankbordgroep vertegenwoordigt de omwonenden, ouders en lokale ondernemers. Het bouwteam heeft met de klankbordgroep het voorlopig ontwerp besproken. Eerder konden buurtbewoners en geïnteresseerden de plannen inzien tijdens een informatiebijeenkomst.

Wethouder Jan Menninga (links) en regioleider Jan Jansma ondertekenen de bouwteamovereenkomst.
Wethouder Jan Menninga (links) en regioleider Jan Jansma ondertekenen de bouwteamovereenkomst.