Stand van zaken stormschade woningen Opwierderweg in Appingedam

De bewoners van 18 koopwoningen aan de Opwierderweg in Appingedam zijn tijdens de storm Eunice in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 februari geëvacueerd vanwege stormschade aan hun woningen.

De bewoners hadden tot en met vandaag een tijdelijk onderkomen. Voor de komende week is tijdelijke huisvesting geregeld in Ten Post. Volgende week kunnen de bewoners tijdelijk terecht in woningen aan de Zandplatenbuurt in Delfzijl. Ze kunnen hier blijven tot hun eigen woning is hersteld van de stormschade.

Door de storm is het dakleer van de woningen gewaaid waardoor waterschade is ontstaan. De meeste woningen zijn hierdoor niet bewoonbaar.  

De getroffen bewoners zijn geïnformeerd over de tijdelijke huisvesting. Een team van medewerkers van de gemeente is beschikbaar om antwoorden te geven op hun vragen. De gemeente heeft een beveiligingsbedrijf ingeschakeld om toezicht te houden op de woningen aan de Opwierderweg. 
De gemeente staat de bewoners bij vanwege de grote impact en omvang die het heeft op de families, waaronder gezinnen met kinderen.