Start gemaakt met 162 nieuwbouwwoningen in Opwierde

Op dinsdag 16 november is de bouw van 162 aardbevingsbestendige nieuwbouwwoningen in de wijk Opwierde-Zuid in Appingedam feestelijk van start gegaan. De oude vliesgevelwoningen worden vervangen door deze nieuwe aardbevingsbestendige en duurzame woningen.

Met het slaan van de eerste paal werd het startteken gegeven voor de nieuwbouw. De tienjarige Joris Battje uit Opwierde mocht de symbolische eerste paal slaan. Joris onthulde vervolgens een bouwhekdoek met een door hem gemaakt gedicht. Dit deed Joris onder toeziend oog van de klankbordgroep, Arnoud Gils (adjunct-directeur Van Wijnen), Jaap Groenhagen (regiodirecteur Eemsdelta NCG) en Annalies Usmany-Dallinga (wethouder gemeente Eemsdelta).

Annalies Usmany-Dallinga: "Ik ben bijzonder blij voor de eigenaren van de vliesgevelwoningen dat het nu eindelijk zover is dat de eerste paal wordt geslagen. De bewoners hebben na alle onzekerheden lang moeten wachten op deze dag, maar over twee jaar hebben ze allemaal een veilige en duurzame woning. Het is goed om te zien dat de tijd van ongelijkheid en onzekerheid nu voorbij is. Deze bewoners kunnen nu eindelijk vooruitkijken naar een mooie toekomst in de wijk Opwierde."

De nieuwbouwwoningen bestaan uit 23 woonblokken. De woningen worden in twee fases gebouwd. De woningen uit de eerste fase worden naar verwachting tussen april en juli 2022 opgeleverd. Het streven is om de woningen uit de tweede fase in 2023 op te leveren.

Een jongen slaat met een hamer op een paal onder een regen van confetti