Start landelijke inleveractie steekwapens

Op maandag 11 oktober is de lokale kick-off van de landelijke actie ‘Drop je knife en doe wat met je life’. Burgemeester Gerard Beukema start de actie samen met een aantal jongeren. Je kunt in de week van 11 tot en met 17 oktober een steekwapen inleveren bij diverse politiebureaus en mobiele inleverlocaties.

Lees het persbericht hieronder.

Burgemeester Gerard Beukema van de gemeente Eemsdelta en burgemeester Henk Jan Bolding en wethouder Kristel Rutgers van gemeente Het Hogeland verrichten maandag 11 oktober 2021 de aftrap van de campagne 'Drop je knife en doe wat met je life'. De campagne is gericht op het tegengaan van het messenbezit onder jongeren en jong-volwassenen. Tijdens deze week kunnen messen en andere wapens ingeleverd worden. Men hoeft zichzelf niet bekend te maken en krijgt er geen straf voor.

‘Drop je knife en doe wat met je life’ loopt van maandag 11 oktober tot en met zondag 17 oktober. Binnen de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland nemen diverse organisaties en onderwijsinstellingen hier aan deel.

Aftrap met leerlingen George Martens School

Burgemeester Gerard Beukema verricht de aftrap van de campagne bij het jongerencentrum op het sportpark BGM Welleman in Appingedam met een aantal klassen van de George Martens School uit Appingedam. Ook de jongerenwerkers en politie zijn hierbij aanwezig. Burgemeester Henk Jan Bolding en wethouder Kristel Rutgers verzorgen samen met twee schoolklassen van Het Hogeland College en Terra Winsum en met Mensenwerk Hogeland de openingsactie op het station in Winsum.

‘Drop your knife en doe wat met je life’

In de Week van de Veiligheid kunnen messen, balletjespistolen en wapens waarmee je kunt slaan ingeleverd worden op de politiebureaus in Delfzijl, Loppersum, Uithuizen, Winsum en Bedum. Daar staan inlevertonnen. Daarnaast rijdt een mobiele inleverlocatie langs de plekken waar veel jongeren samenkomen. Alle inleverlocaties staan op de website van ´Drop je knife´. De scholen hebben ouders geïnformeerd over de campagne en besteden er tijdens de lessen aandacht aan. De jongerenwerkers delen flyers uit aan jongeren met informatie over de inleveractie. 

Week van de Veiligheid

Aan de actie nemen meer dan 200 gemeenten deel. Landelijk faciliteert het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie de inleveractie. Binnen de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland nemen de volgende organisaties deel aan de inleveractie: Politie Noord-Nederland, Halt, Mensenwerk Hogeland, gemeente Eemsdelta, gemeente Het Hogeland, Het Hogeland College, Terra Winsum, Jongerenwerk Eemsdelta, Cadanz Welzijn, Noorderpoort, Dollardcollege en Stichting Voortgezet Onderwijs Eemsdelta.

De mobiele inleverlocatie is maandag 11 oktober en dinsdag 12 oktober in de gemeente Eemsdelta te vinden op de plekken waar veel jongeren samenkomen. Op woensdag 13 oktober en donderdag 14 oktober is de bus in de gemeente het Hogeland.

De inlevertonnen staan de hele week op het politiebureau in Delfzijl: Johan van Den Kornputplein 5, 9934 EA Delfzijl en op het politiebureau in Loppersum: Molenweg 12, 9919 AH Loppersum.

Einde persbericht.

Heb je vragen?

Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.