Start project 'Eendracht maakt kracht'

Op locatie De Eendracht in Appingedam zijn twee bijzondere telefooncellen geplaatst. De telefooncellen zijn het begin van de productie ‘Eendracht maakt kracht’. In de telefooncellen kun je luisteren naar bijzondere verhalen over De Eendracht.

Verhalen uit het verleden, heden en de toekomst. De verhalen die je in de telefooncel kunt beluisteren is een voorproefje op de luisterwandeling die vanaf eind mei op het Eendrachtterrein te volgen is. Bijzonderheden hierover worden later bekend. De verhalen van Damsters en andere betrokkenen zijn inspiratie om te komen tot een moderne en zorgzame nieuwe wijk De Eendracht. “We willen nu vooruitkijken om straks naar elkaar om te kijken”, aldus de betrokken partijen.

Zorgorganisaties De Zijlen, 's Heeren Loo en De Hoven willen samen zorggebouwen bouwen die aardbevingsbestendig, duurzaam en levensloopbestendig zijn. De nieuwbouw moet komen op het noordelijke deel van locatie De Eendracht, direct tegenover het Gezondheidscentrum Overdiep. Hier wordt een woonomgeving gebouwd voor bewoners met een verstandelijke handicap en kwetsbare ouderen. De Eendracht moet een woonwijk worden voor jong en oud, waarin ook kwetsbare mensen zich thuis voelen.

Dit project ‘Eendracht maakt kracht’ is een samenwerking tussen de gemeente Eemsdelta en de zorgorganisaties De Zijlen, De Hoven, ‘s Heeren Loo, Cosis en komt voort uit het Groninger Zorgakkoord. Meer informatie daarover is te vinden op www.gza.nl.