Stembureauleden en tellers gezocht voor verkiezingen

Wij zijn op zoek naar stembureauleden en tellers (vanaf 18 jaar) voor de verkiezingen van Provinciale Staten en Waterschappen. Deze zijn op woensdag 15 maart 2023. Lijkt het jou leuk om op deze manier een steentje bij te dragen? Meld je dan aan.

Aanmelden kan via het online formulier. Op dit formulier kun je een korte motivatie geven voor welke functie je beschikbaar bent.

Een stembureaulid aan het woord

Erwin heeft al 2 keer meegewerkt als stembureaulid: “Je krijgt een bijzonder kijkje achter de schermen van de verkiezingen. Je hebt een verantwoordelijke rol op zo'n dag. In een positieve sfeer werk je samen met een fijne club mensen. "

Hoe ziet de dag eruit?

Als je je aanmeldt als stembureaulid, werk je van 7.30 uur tot het moment dat de uitslag van het stembureau beschikbaar is (00.00 uur of nog later).

Als je je als teller aanmeldt, dan werk je vanaf 20.45 uur op een stembureau tot de telling van het stembureau waar je werkzaam bent klopt.

Gedurende de dag krijg je uiteraard enkele pauzes.

Vergoeding

De vergoeding voor een stembureaulid is €160,- per dag. De vergoeding voor het tellen is €80,- (De genoemde bedragen zijn bruto). Het is verplicht een e-learning te volgen.

Vragen?

Heb je nog vragen of wil je meer weten? Mail dan naar verkiezingen@eemsdelta.nl of bel naar 14 0596.