Subsidie voor regulier onderhoud karakteristieke panden en gemeentelijke monumenten (SOK)

De provincie Groningen heeft een subsidie voor regulier onderhoud aan karakteristieke panden en gemeentelijke monumenten in de aardbevingsgemeenten ingesteld. Het budget is beschikbaar gemaakt via het Erfgoedprogramma/NPG. Inwoners van de gemeente Eemsdelta kunnen gebruik maken van deze subsidie.

Voor wie is de subsidie?

De subsidie is voor particuliere eigenaren van karakteristieke panden of gemeentelijke monumenten. Wanneer de particuliere eigenaar een natuurlijke of rechtspersoon belast heeft met het onderhoud van zijn karakteristieke pand of gemeentelijk monument, kan deze in de meeste gevallen de subsidie aanvragen.

Heb je een karakteristiek pand of gemeentelijk monument?

Een karakteristiek pand is opgenomen in een bestemmingsplan van de gemeente. Het bestemmingsplan kun je raadplegen op de website van Ruimtelijkeplannen.nl of door contact op te nemen met de gemeente Eemsdelta. Kijk onderaan deze pagina voor de contactgegevens. Een gemeentelijk monument is opgenomen in het gemeentelijke monumentenregister. Deze is nog niet op onze website te vinden. Neem hiervoor contact op met de gemeente. Kijk onderaan deze pagina voor de contactgegevens.

Voorwaarden, geen subsidie en hoogte vergoeding

Om van de subsidie gebruik te kunnen maken, dien je aan enkele voorwaarden te voldoende. Kijk voor alle voorwaarden op Regulier onderhoud karakteristieke panden en gemeentelijke monumenten (SOK) - Provincie Groningen. Kijk hier ook om te zien wanneer je geen subsidie ontvangt. Hier vind je ook de hoogte van de subsidie.

Meer informatie en aanvragen subsidie

Ga voor meer informatie of het aanvragen van de subsidie naar Regulier onderhoud karakteristieke panden en gemeentelijke monumenten (SOK) - Provincie Groningen. Twijfel je of je in aanmerking komt voor een subsidie? Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Subsidieteam van de provincie Groningen via telefoonnummer (050) 316 47 00 of via e-mailadres: subsidies@provinciegroningen.nl.

Monument