Taalvrijwilligers gezocht voor het Taalhuis

Taalhuis Eemsdelta is op zoek naar Taalvrijwilligers. De vrijwilligers helpen mensen om beter te leren lezen, schrijven of spreken. Dit gebeurt 1 op 1 of in kleine groepjes. Je hoeft geen taalwonder te zijn. Wel moet je geduld hebben en het leuk vinden om mensen te helpen.

Als vrijwilliger in het Taalhuis werk je in de bibliotheek van Delfzijl, Appingedam of Loppersum. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je besteedt aan het vrijwilligerswerk, maar we gaan uit van minimaal 1 dagdeel per week. Je wordt ondersteund door de Taalhuiscoördinator. Je wordt gekoppeld aan mensen van wie de vraag zo goed mogelijk past bij wat jij hen kan bieden op het gebied van taal. Belangrijk is dat je een goed gevoel bij elkaar hebt. Er wordt onder andere gewerkt met leermiddelen van de Stichting Lezen en Schrijven.

Basistraining als voorbereiding

De voorbereiding op onze werkwijze bestaat uit een basistraining van 4 dagdelen. Hierin komen achtergronden van laaggeletterdheid aan bod en word je vertrouwd gemaakt met hoe volwassenen leren lezen, schrijven en spreken. Onze doelgroep bestaat uit Nederlandstaligen en anderstaligen De basistraining wordt aangeboden in de bibliotheek van Appingedam of Delfzijl.

Aanmelden

Wil jij je opgeven of heb je vragen? Neem dan contact op met André de Graaf, Taalhuiscoördinator. Bel naar 06 835 25 393 of mail naar aj.degraaf@noorderpoort.nl.

Na aanmelding ontvang je per e-mail een aanmeldingsformulier. Na ontvangst van het ingevulde formulier word je uitgenodigd voor een intakegesprek.

Logo van organisatie Taalhuis