Top 5 vragen over de € 10.000 subsidie (Verduurzaming en Verbetering Groningen)

Kom jij in aanmerking voor de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen (VVG) van € 10.000? Dan kun je binnenkort een aanvraag bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) indienen. Wij hebben de 5 meest gestelde vragen en antwoorden over deze derde ronde voor jou op een rijtje gezet.

1. Wanneer start de subsidie in de gemeente Eemsdelta?

De subsidie gaat geleidelijk, in stappen, en op alfabetische volgorde van gemeenten open. De gemeente Eemsdelta start vanaf 13 juli 2022. Komt jouw postcode in aanmerking?
Bekijk hiervoor de postcodelijst.

Ga voor een volledig overzicht van de startdata per gemeente naar de website van SNN.

Digitaal aanvragen

Je kunt eenvoudig en snel een aanvraag online indienen via snn.nl/vvg10000. Wil je dit liever schriftelijk en per post doen? Dan kun je SNN bellen voor een aanvraagformulier via telefoonnummer 050-52 25 924. Zij noteren jouw gegevens. Je krijgt dan het schriftelijk aanvraagpakket toegestuurd.

Let op: Het aanvraagformulier moet per post retour aan het SNN worden opgestuurd en kan niet worden ingeleverd bij het gemeentehuis of het SNN-kantoor.

2. Hoe lang heb ik de tijd om de subsidie aan te vragen?

Je hebt tot 31 december 2025 om de subsidie aan te vragen. Je hebt dus alle tijd om jouw aanvraag te doen. Er is geen haast. Er is genoeg geld beschikbaar voor alle woningen die recht hebben op deze subsidie.

3. Ik ben op vakantie als de subsidie voor mijn gemeente open gaat. Wat nu?

Geniet zonder zorgen van je vakantie. Je hebt tot en met 31 december 2025 om de subsidie aan te vragen en er is genoeg geld voor iedereen die in aanmerking komt. Je kunt de subsidie aanvragen wanneer je terug bent van vakantie.

4. Waar mag ik de subsidie voor gebruiken?

Je kunt de subsidie gebruiken voor de verduurzaming of verbetering van jouw woning.

Met verduurzaming worden maatregelen bedoeld die jouw woning energiezuiniger maken. Bijvoorbeeld zonnepanelen, HR++-glas, een warmtepomp of het zetten van een spouwmuur.

Bij verbetering van je woning kun je denken aan het oplossen van achterstallig onderhoud of zorgen voor meer wooncomfort. Bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer. Ook je huis opnieuw laten schilderen of het splitsen of samenvoegen van kamers valt onder de subsidie.

De subsidie is niet bedoeld voor jouw inboedel. Het kopen van een nieuwe tv wordt bijvoorbeeld niet goedgekeurd. Ook het plaatsen van een nieuwe schutting of het bestraten van je tuin vallen niet onder de subsidie. De subsidie moet gebruikt worden voor verbeteringen aan een gebouw.

Het opknappen van je garage of schuur mag dus wel.

5. Wat houdt een globale prijsopgave in?

Bij de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen € 10.000 mag je naast een offerte of een factuur (van een aannemer) met betaalbewijs ook zélf een algemeen kostenoverzicht maken voor het doen van jouw aanvraag. Maar wat moet daar precies in staan?

  • De acties waarvoor je subsidie wilt;
  • Een goed overzicht van de kosten die jij verwacht te maken.

Je kunt dit kostenoverzicht digitaal maken of met de hand schrijven.

Twijfel je over het door jouw gemaakte kostenoverzicht? Neem dan contact op met SNN. Ze zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur via: 050 - 52 24 924 of via vvg@snn.nl.

Stond jouw vraag er niet bij?

Kijk op de website van SNN voor alle veel gestelde vragen over deze derde ronde van de subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen (VVG) van € 10.000. Bellen of mailen kan ook: 050 - 52 24 924 of vvg@snn.nl.

Man en vrouw staan voor hun huis.