Uniek in de regio: Eemsdelta heeft 15 kindergebiedsregisseurs

Vanaf nu heeft onze gemeente vijftien kindergebiedsregisseurs. Een kindergebiedsregisseur is er voor de vragen, ideeën en zorgen van kinderen en staat in nauw contact met leeftijdsgenoten uit het gebied.

We starten met een pilot onder negen basisscholen. De wens is om daarna kindergebiedsregisseurs in onze hele gemeente te hebben.

Inbreng van kinderen is belangrijk

Op 13 oktober 2022 zijn de kindergebiedsregisseurs in de klas verrast door wethouder Pier Prins, samen met het team van JongGOUD en gebiedsregisseur Klaas Bult. De kindergebiedsregisseurs kregen een tas met onder andere een mooie trui om met trots te kunnen laten zien wat hun nieuwe functie is.

Wethouder Pier Prins: "Onze gemeente is een kindvriendelijke gemeente. We hebben ruim 6.300 kinderen onder de 15 jaar in onze gemeente wonen. Zij groeien hier op, gaan hier naar school, spelen en sporten hier. Zij hebben evenveel ideeën en wensen over hun leefomgeving als volwassen inwoners. Omdat wij als gemeente al gebiedsgericht werken en gebiedsregisseurs hebben, is de keuze voor kindergebiedsregisseurs een logische voor ons. De inbreng van kinderen is belangrijk. We nemen het mee in de plannen die we maken. Kinderen hebben vaak verrassende ideeën over hoe bijvoorbeeld hun directe leefomgeving beter kan."

Kickoff Kindergebiedsregisseurs in de klas.
Wethouder Pier Prins, het team van JongGOUD en gebiedsregisseur Klaas Bult verrassen kinderen in de klas.

Alle basisscholen zijn vertegenwoordigd

De pilot start in het gebied van Klaas Bult (bestaande uit de dorpen Eenum, Garrelsweer, Garsthuizen, Huizinge, Leermens, Loppersum, Middelstum, Oosterwijtwerd, Startenhuizen, Stedum, Toornwerd, Westeremden, Westerwijtwerd, Wirdum, 't Zandt, Zeerijp, Zijldijk). Iedere basisschool in dit gebied heeft een paar kindergebiedsregisseurs verkozen en daaruit is een groep ontstaan van vijftien kindergebiedsregisseurs. Op deze manier zijn alle basisscholen in het gebied vertegenwoordigd. Hun "collega" Klaas Bult begeleidt de kindergebiedsregisseurs en zorgt onder andere voor het contact met de gemeente. Binnenkort is de eerste vergadering gepland.

Lees meer over Gebiedsgericht Werken op onze website.

Kindergebiedsregisseurs krijgen een tas met een leuke trui.
Kindergebiedsregisseurs krijgen een tas met een leuke trui.