Vanaf 26 februari ontvang je de aanslag gemeentelijke belastingen

Vanaf 26 februari ontvang je de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen. Op de belastingaanslag kun je zien voor welke verschillende belastingen je moet betalen.

Naast de aanslag ontvang je ook een belastinggids. In dit boekje staat informatie over de belastingen die je aan de gemeente moet betalen.

Digitaal of per post

Je ontvangt de aanslag per post of digitaal via je Berichtenbox op MijnOverheid. Je ontvangt de aanslag alleen digitaal als je dit uiterlijk 10 februari hebt ingesteld op MijnOverheid. Kijk voor meer informatie op eemsdelta.nl/aanslag-digitaal-ontvangen.

Betalen via QR-code

De banken hebben besloten te stoppen met de verwerking van acceptgirokaarten. Daarom ontvang je vanaf dit jaar geen acceptgirokaarten meer bij je belastingaanslag. Nieuw dit jaar is dat je je aanslag kunt betalen via de QR-code op het aanslagbiljet. Je kunt je aanslag nog gewoon in termijnen betalen. Dit kan door je aanslag via een automatische incasso te voldoen. Je aanslag wordt dan in tien maandelijkse termijnen van je rekening overgemaakt aan de gemeente.

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde

Ben je het niet eens met de WOZ-waarde op de belastingaanslag? Dan kun je bezwaar maken. Dit moet binnen 6 weken nadat wij de aanslag hebben gestuurd. Je kunt heel gemakkelijk zelf bezwaar maken via het online formulier op onze website. Kijk voor meer informatie op eemsdelta.nl/bezwaar-belastingaanslag.

Verschil in afvalstoffenheffing

Dit jaar zijn er voor de afvalstoffenheffing nog verschillende tarieven in onze gemeente. In de loop van dit jaar zal de gemeenteraad een besluit nemen over de manier hoe het afval in vervolg ingezameld gaat worden en de manier waarop de kosten in rekening worden gebracht.

Meer informatie

Ga voor alle actuele informatie en tarieven naar eemsdelta.nl/belastingen. Liever telefonisch contact? Bel dan naar 14 0596.

Icoon van euro's en een hand die een huisje vasthoudt