Veel animo voor jongerenactiviteiten tijdens voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie kon de jeugd uit de gemeente Eemsdelta meedoen aan allerlei sport- en spelactiviteiten. Van een survival in Stedum, een BMX clinic in Appingedam tot Bubbel Bal in Delfzijl.

Het animo was groot. Kinderen bleken ontzettend behoefte te hebben om elkaar weer te zien en om plezier met elkaar te beleven.

Wethouder Pier Prins (Jeugd) bracht op dinsdag 23 februari een bezoek aan het bubbelvoetbal in Appingedam. Hij sprak daar onder andere met jongerenwerker Martijn Oostenburg, die blij was dat de gemeente dit evenement mede mogelijk maakte.

Het jongerenwerk organiseert dit soort activiteiten, maar legt ook persoonlijk contact met jongeren als school of ouders aangeven dat hun leerling of kind het moeilijk heeft. In deze coronatijd kunnen veel kinderen wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Wethouder Prins sprak hier zijn waardering voor uit. “Dit past helemaal bij ons doel om te werken aan een kindvriendelijke gemeente.”
 
De activiteiten zijn georganiseerd door het jongerenwerk van Cadanz Welzijn in samenwerking met Huis voor de Sport, Sport4Connect en JongGoud Eemsdelta. 
 
Op de foto: Martijn Oostenburg (jongerenwerker) en Pier Prins (wethouder gemeente Eemsdelta). Prins nam een kijkje bij het bubbelvoetbal op sportpark Appingedam.

Martijn Oostenburg (jongerenwerker) en Pier Prins (wethouder gemeente Eemsdelta) bij sportpark Appingedam, op de achtergrond attributen van bubbelvoetbal