Verkeerswijzer Groningen houdt lasergunactie in Eemsdelta

Verkeerswijzer Groningen heeft vandaag lasergunacties in Eemsdelta gehouden. De actie is bedoeld om automobilisten op een ludieke manier op hun snelheidsgedrag te wijzen. Er is niet bekeurd.

De snelheidsmetingen waren op 4 locaties in de bebouwde kom: in Delfzijl, Appingedam, Loppersum en Wagenborgen. Wethouder Hans Ronde was aanwezig bij de Weg naar den Dam in Delfzijl. Ook in de rest van de provincie wordt de actie gehouden, op 50 plekken in totaal.

Remweg

Veel mensen realiseren zich niet dat snelheid van grote invloed is op de remweg. Je hebt namelijk al een reactietijd van 1 seconde. Hoe harder je rijdt, hoe groter de afstand die je aflegt voor je echt begint te remmen. Waar je bij 30 kilometer per uur al stil zou staan, moet je bij 50 nog beginnen met remmen. Steekt er plotseling een kind over, dan is de kans groot dat je die bij 50 kilometer per uur raakt, terwijl je dat bij 30 had kunnen voorkomen. Daarom is het zo belangrijk om je aan de maximum snelheid te houden.

Snelheidscampagne

De snelheidscampagne bestaat dit jaar uit onder andere posters langs de wegen, een sociale mediacampagne en verschillende acties op straat. Verkeerswijzer Groningen voert deze, en andere verkeersveiligheids-campagnes, in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat uit. 

Over Verkeerswijzer Groningen

Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden in de provincie Groningen. Onder deze naam organiseren zij verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten om het aantal verkeersslachtoffers verder terug te dringen.

Wethouder Hans Ronde meet de snelheid van automobilisten op de Weg naar den Dam
Wethouder Hans Ronde meet de snelheid van automobilisten op de Weg naar den Dam.