Vervanging laanbomen

Aankomende winterperiode worden op meerdere plekken in de gemeente laanbomen vervangen. Dit zijn alleenstaande bomen langs lanen, straten, wegen en in parken. Voor elke gekapte boom, komt een nieuwe boom terug.

We gaan aankomende winterperiode 154 laanbomen vervangen. Laanbomen zijn alleenstaande bomen die langs lanen, straten, wegen en in parken staan. Zoals een eik, beuk, iep, berk en plataan. Zieke bomen die een risico vormen, worden gekapt, nieuwe bomen worden aangeplant. Dit doen we op meerdere plekken in de gemeente.  

Voor elke gekapte boom, een nieuwe boom

We planten voor elke gekapte boom een nieuwe terug. Waar het kan, doen we dat op dezelfde locatie. Het is niet altijd mogelijk om op precies dezelfde locatie terug te planten. Voor het vervangen van die bomen zoeken we een plek in de directe omgeving of ergens anders in de gemeente waar de nieuwe boom oud kan worden.

Om welke bomen gaat het?

Voor bomen die we binnen de bebouwde kom willen kappen, moeten we vergunningen aanvragen bij de gemeente. Voor bomen die we buiten de bebouwde kom willen kappen, moeten we meldingen doen bij de provincie. Op onze webpagina eemsdelta.nl/essentaksterfte staat een kaart waarop te zien is om welke bomen het gaat.

Heb je vragen?

Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.

Een foto van een boom langs een weg.