Veteranendag 2022 in Eemsdelta

Op zaterdag 12 november is het Veteranendag in Eemsdelta. De Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' (KMKJWF) geeft op deze avond het Anjerconcert in Appingedam.

Eregasten zijn de veteranen uit onze gemeente. Deze groep is door het college van burgemeester en wethouders persoonlijk uitgenodigd.

Wil jij ook naar het concert?

Het Anjerconcert is vrij toegankelijk. Het is in Sporthal Eelwerd aan de Opwierderweg 65 in Appingedam. Je bent welkom vanaf 19.15 uur. Het concert start om 20.00 uur.

Doel

De Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' geeft elk jaar een concert in Appingedam. Dit jaar wordt het concert voor de 34e keer georganiseerd.  Met het concert wil de kapel erkenning en herkenning voor veteranen in Nederland vergroten.

Militair orkest

De KMKJWF is onderdeel van de Koninklijke Landmacht en is het oudste militaire orkest van Nederland. Het orkest bestaat uit 52 muzikanten. De thuisbasis van het orkest is de Johan Willem Friso kazerne te Assen. De KMKJWF speelt zoveel mogelijk origineel repertoire maar ook eigen versies van klassieke- en filmmuziek. Tijdens concerten wisselen diverse stijlen elkaar af, van klassiek tot modern. De kapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en diverse staatsaangelegenheden, zoals Prinsjesdag.

Veteranencafé

Ben je inwoner van onze gemeente en sta je bij het Veteraneninstituut geregistreerd? Dan heb je een uitnodiging per post ontvangen voor het Veteranencafé en het Anjerconcert.

Het Veteranencafé wordt gehouden in Eetcafé de boerderij in Oosterwijtwerd en duurt van 16.00-19.00 uur. Het doel is om andere veteranen uit de gemeente te ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan. Daarna volgt vanaf 20.00 uur het Anjerconcert van de Koninklijke Militaire Kapel “Johan Willem Friso”.

Geen uitnodiging gehad?

Ben je veteraan en woon je in de gemeente Eemsdelta, maar heb je geen uitnodiging gehad? Dan kun jij je natuurlijk ook aanmelden voor deze dag. Stuur dan een mail naar veteranen@eemsdelta.nl of bel ons op 140596.

Geef hierbij het volgende aan ons door:

  • je naam
  • wie je meeneemt
  • dieetwensen
  • e-mailadres en telefoonnummer

Heb je nog vragen?

Mail dan naar veteranen@eemsdelta.nl.

Het NLVD logo in de vorm van een witte anjer.