Voortgang versterking Zandplatenbuurt

Ben jij inwoner van de Zandplatenbuurt in Delfzijl? Dan heb je vorige week een nieuwsbrief ontvangen. Hierin staat informatie over jouw toekomstige woning. Woningen in de Zandplatenbuurt worden vervangen, omdat ze niet aardbevingsbestendig zijn.

Lees hieronder meer informatie over het project.

Woningen niet aardbevingsbestendig

Woningen in de Zandplatenbuurt in Delfzijl worden vervangen, omdat ze niet aardbevingsbestendig zijn. Niet alle nieuwe woningen kunnen op dezelfde plek worden teruggeplaatst. Daarom is er in 2019 begonnen met zoeken naar plekken voor nieuwe woningen in Delfzijl.

Plekken voor nieuwe woningen in Delfzijl

Eerst ging het om het zoeken naar plekken voor 527 nieuwe woningen voor de bewoners van Zandplatenbuurt-Noord en omgeving. Vorig jaar werd de zoektocht uitgebreid naar nieuwe plekken voor 337 woningen voor de bewoners van Zandplatenbuurt-Zuid. Ben je inwoner van de Zandplatenbuurt? Dan willen we ervoor zorgen dat je binnen vijf jaar een nieuwe woning hebt.

Hoe gaat het nu met het project?

Bijna alle eigenaren van woningen uit de Zandplatenbuurt hebben op dit moment contact met een bewonersbegeleider van Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Huurders hebben een eerste gesprek gehad met een woonconsulent van Acantus. Daarnaast heeft Belangengroep Versterken Zandplatenbuurt (BVZ) in juli voor huurders, kopers en geïnteresseerden fietstochten georganiseerd langs de perspectieflocaties. Dit zijn plekken waar je als inwoner van de Zandplatenbuurt mogelijk kunt komen te wonen.

Twee weken geleden was de woonbeurs (T)huis in Delfzijl. Daar heb je ook informatie kunnen krijgen over de nieuwe woonplekken in Delfzijl.

Meer informatie over het project Zandplatenbuurt is te vinden op de website Thuis in Delfzijl.

Heb je vragen?

Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.

Digitale afbeelding van nieuwe woningen Betingehof hofzijde