VoorzieningenWijzer geeft je meer financiële ruimte

Misschien laat je ergens geld liggen door regelingen of toeslagen waar je geen gebruik van maakt. De VoorzieningenWijzer brengt dit voor jou in beeld.

De gemeente Eemsdelta biedt inwoners met geldzorgen financiële ondersteuning. Naast gemeentelijke toeslagen en minimaregelingen is er nu ook De VoorzieningenWijzer. De VoorzieningenWijzer is een online hulpmiddel waarmee de gemeente en woningcorporaties je helpen om beter uit te komen met jouw inkomen. Bijvoorbeeld omdat je recht hebt op bepaalde toeslagen of regelingen of door over te stappen naar een goedkopere zorgverzekeraar. Je kunt telefonisch of per mail een adviesgesprek aanvragen. Het is ook mogelijk zelf online te kijken welke toeslag of regeling voor jou geldt en of die financieel het beste is. 

Beter uitkomen met je inkomen

Wethouder Hans Ronde: "Iedere inwoner in Eemsdelta moet de kans krijgen zich financieel te redden. Uitkomen met je inkomen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker niet in deze tijd. We moeten er daarom voor zorgen dat onze inwoners echt een beroep doen op landelijke en gemeentelijke regelingen en toeslagen om geen geld te laten liggen. Maar dan moet je wel weten waar je recht op hebt. Misschien kun je besparen op vaste lasten door over te stappen naar een andere zorgverzekering. De VoorzieningenWijzer brengt dit in beeld en helpt daarbij."

Gratis adviesgesprek aanvragen

Je kunt vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen via datgeldtvoormij.nl/eemsdelta of door te bellen met het gemeentelijk Informatie- en adviespunt Geldzaken via telefoonnummer (0596) 85 69 03. Mailen kan naar geldzaken@eemsdelta.nl. Om te weten waar je recht op hebt, gaat een consulent van de gemeente met je in gesprek. Dit kan tijdens een bezoek aan huis of op een gemeentelijke locatie. Ook kijkt de consulent of je een zorgverzekering hebt die het beste bij jouw financiële situatie past. Het adviesgesprek is gratis en vertrouwelijk. Jouw gegevens worden alleen gebruikt om samen met je te kijken waar je recht op hebt. Wil je alles direct goed regelen? De consulent ondersteunt je bij het aanvragen en overstappen.

Online ondersteuning

Wil je zelf controleren op welke regelingen je recht hebt? Of wil je een advies in bijvoorbeeld de best passende zorgverzekering? Ga dan naar datgeldtvoormij.nl/eemsdelta

Vragen of hulp nodig bij geldzaken?

Heb je vragen over De VoorzieningenWijzer of (dreigende) geldzorgen? Mail of bel dan naar het gemeentelijk Informatie- en adviespunt Geldzaken via geldzaken@eemsdelta.nl of (0596) 85 69 03

De VoorzieningenWijzer is mede mogelijk gemaakt door Woningcorporatie Acantus, Woongroep Marenland, Woonstichting Groninger Huis, Woningstichting Wierden en Borgen en Woonzorg Nederland. 

Voorzieningenwijzer