Vrijwilligers gezocht voor Energiebrigade Eemsdelta

Voor de Energiebrigade Eemsdelta zijn we op zoek naar energieklussers en energiecoaches. Heeft dit jouw interesse? Hieronder staan de profielen en informatie over hoe je in contact komt.

Start project

In september starten we het project op en begint de Energiebrigade Eemsdelta. En daarvoor zoeken we extra energieklussers en energiecoaches. Ben je later beschikbaar dan september? Dat is geen probleem. Uren gaan altijd in goed overleg. We werven op verschillende manieren.

  • Een energieklusser voert kleine maar effectieve energiebesparende maatregelen uit bij mensen thuis.
  • Een energiecoach helpt mensen grip te krijgen op hun energieverbruik en daarmee op de energierekening.

Hieronder lees je meer over deze vrijwilligersfuncties.

Ben jij een van onze energieklussers?

Gezocht: handige personen die kleine maar effectieve energiebesparende maatregelen kunnen uitvoeren bij mensen thuis.

Samen met een energiecoach bezoek je huishoudens met als doel de energierekening te verlagen. Je signaleert samen met de energiecoach welke maatregelen mogelijk zijn en brengt deze direct aan. Denk aan tochtstrips, radiatorfolie en een waterbesparende douchekop.

Vind je het leuk om dit soort maatregelen uit te voeren en ben je een beetje handig? Dan ben jij de energieklusser die we zoeken! Gaandeweg kun je groeien in het werk en kunnen er nieuwe vaardigheden worden ontwikkeld. Voor de werkzaamheden ontvang je een onkostenvergoeding.

Informatie of aanmelden? Mail naar energieklussers@eemsdelta.nl.

Ben jij een van onze energiecoaches?

Gezocht: inspirerende en sociaalvaardige coaches. Iemand met goede communicatieve vaardigheden en met hart voor mens en milieu. Vind jij het belangrijk dat mensen meer grip krijgen op hun energieverbruik en daarmee op de energierekening? Help je graag mensen en heb je voelsprieten om:

  • quick wins te signaleren die zijn gericht op het verminderen van het energieverbruik
  • de ander inzicht in eigen gedrag en energieverbruik te laten krijgen.
  • samen te werken met een energieklusser die de door jou gesignaleerde quick wins direct uitvoert?

Dan ben jij de energiecoach die we zoeken! Je vindt het leuk om bij anderen thuis te komen en te speuren naar direct uitvoerbare maatregelen die leiden tot een lager energiegebruik. Daarvoor wil je je verdiepen in de leefwijze van de bewoner als het gaat over energiegebruik.

Kennis van energienota’s en vaardigheden voor het toepassen van maatregelen als tochtstrips, radiatorfolies, CV-temperatuur instellen zijn een pre. Indien nodig ben je bereid je deze kennis eigen te maken. Wij bieden hiervoor training en ontwikkelingsmogelijkheden. Voor de werkzaamheden ontvang je een onkostenvergoeding.

Informatie of aanmelden? Mail naar energiecoaches@eemsdelta.nl.

Icoon duurzaamheid