Kansshop

Algemeen

De Kansshop is de webwinkel van gemeente Eemsdelta.

Wat is de kansshop?

Bezoek webwinkel Kansshop

In de webwinkel Kansshop staan producten en activiteiten voor huishoudens (kinderen en volwassenen) met een laag inkomen, zoals kinderfietsen, een advies van de Energiebrigade Eemsdelta over energiebesparende maatregelen of een bezoek aan de kapper. Huishoudens krijgen voor sommige van deze producten en activiteiten een vergoeding, andere zijn gratis.

Gratis openbaar vervoer met de Meedoen Pas

Update: De gemeente Eemsdelta biedt inwoners met een laag inkomen vanaf 1 maart tot en met 31 december 2024 gratis openbaar vervoer aan. Zij kunnen met de 'Meedoen Pas' in het weekend de hele dag gratis met de bus en trein reizen. Van maandag tot en met vrijdag tijdens de daluren. Het aanvragen van de Meedoen Pas is vanaf 1 maart mogelijk via de Kansshop.

Vragen over reizen met Openbaar Vervoer? Neem dan contact op met de OV-ambassadeurs van de gemeente. Meer informatie hierover vind je op de pagina OV-ambassadeurs.

Wie kan gebruik maken van de Kansshop?

De Kansshop is voor huishoudens waarbij het inkomen maximaal 120% is van het voor hun geldende bijstandsniveau. We kijken ook naar het eigen vermogen. Is het gezamenlijk inkomen en vermogen van jou en je eventuele partner meer dan de voor jullie geldende inkomens- en vermogensgrenzen? Dan kun je geen gebruik maken van de Kansshop. 

Wat zijn de voorwaarden?

 • je woont in Eemsdelta
 • je bent 18 jaar of ouder
 • je bent geen zelfstandig ondernemer
 • je bent niet gedetineerd

Hoe werkt de Kansshop en hoe krijg je toegang?

Om gebruik te kunnen maken van de webwinkel Kansshop heb je een e-mailadres en (eenmalig) je DigiD nodig. 

Hoe krijg je toegang tot de Kansshop?

Je moet de toegang tot de Kansshop aanvragen. Stappen:

 1. Ga naar kansshop.eemsdelta.nl.
 2. Kies/klik op 'Start' (blauwe knop) en log in met je e-mailadres. Je ontvangt dan een e-mail om je e-mailadres te bevestigen.
 3. Kies/klik in de mail op (de knop) 'Bevestigen'. Je wordt dan doorgestuurd naar de Kansshop.
 4. Log (eenmalig) in met je DigiD. Wij zien dan of we je gegevens hebben om passende regelingen voor je klaar te kunnen zetten.
 5. Zijn je gegevens bij ons bekend? Dan staan deze regelingen voor je klaar. Je kunt nu gebruik maken van de Kansshop. Als je toegang hebt tot de Kansshop dan kies/klik je voortaan gelijk 'Inloggen' (groene knop) en heb je geen DigiD meer nodig.

Hebben wij je (volledige) gegevens niet?

Dan is er een extra stap om gegevens aan te vullen. Hoe werkt dit? Je krijgt een aantal vragen om gegevens aan te vullen. Die worden dan door ons gecontroleerd. Zijn de gegevens compleet en voldoe je aan de voorwaarden? Dan zetten wij de bij jou passende regelingen klaar. Je krijgt daarover een mail. Daarna kun je gebruik maken van de Kansshop.

Voldoe je niet aan de voorwaarden? Dan krijg je ook een mail.

Veelgestelde vragen en antwoorden

FAQ Kansshop

Met je DigiD laat je zien wie je bent als je op internet iets regelt. Heb je geen DigiD (meer)? Vraag dan een DigiD aan via de DigiD app of via het aanvraagformulier. Meer informatie over het aanvragen en activeren van DigiD vind je op de website van DigiD. 

Ja, je gegevens worden gecontroleerd.

Ga dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Het IDO vind je bij:

 • de Bibliotheek in Appingedam, Professor Cleveringaplein 5
 • de Bibliotheek in Delfzijl, Oude Schans 23
 • de Bibliotheek in Loppersum, Kreupelhof 2
 • de Bibliotheek in Middelstum, Zuiderstraat 1 C

Vragen over of hulp nodig bij geldzaken?

Heb je moeite om de rekeningen te betalen? Of heb je schulden? Neem contact op met ons Informatie- en adviespunt Geldzaken via (0596) 856903. Je kunt ook mailen naar geldzaken@eemsdelta.nl. Wij helpen je graag!

Heb je vragen over de Kansshop?

Mail dan naar kansshop@eemsdelta.nl of bel met het Sociaal Plein Eemsdelta via telefoonnummer (0596) 63 90 10. Het Sociaal Plein is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur. We helpen je graag verder.