VoorzieningenWijzer

Algemeen

Uitkomen met je inkomen is niet altijd en voor iedereen gemakkelijk. Naast gemeentelijke regelingen en toeslagen zijn er ook landelijke regelingen die je financieel kunnen ondersteunen. De VoorzieningenWijzer is er om duidelijk te krijgen waar je recht op hebt.

Wat is de VoorzieningenWijzer?

De VoorzieningenWijzer is een onlinehulpmiddel om te ondersteunen bij de vraag: wat geldt voor mij?

Heb je recht op toeslagen of regelingen? Misschien laat je ergens geld liggen door regelingen of toeslagen waar je geen gebruik van maakt. De VoorzieningenWijzer brengt dit voor jou in beeld.

Maar de VoorzieningenWijzer kan meer! Past je huidige zorgverzekering wel  bij jouw situatie? Of is het misschien verstandig om over te stappen? Met de VoorzieningenWijzer kijken we met je mee.

Gratis adviesgesprek

Wil je een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen? Dat kan via de website www.datgeldtvoormij.nl/eemsdelta. Een consulent van de gemeente gaat met je in gesprek om te kijken wat voor jou geldt. Een gesprek vindt plaats bij je thuis of op een gemeentelijke locatie. Het gesprek is vrijblijvend, gratis en vertrouwelijk. De gegevens worden alleen gebruikt om te kijken waar je recht op hebt. Blijkt dat je regelingen kunt aanvragen of dat je beter kunt overstappen naar een andere zorgverzekering en wil je dit direct regelen? Dan ondersteunt de consulent hierbij. 

Online ondersteuning

Inwoners die zelf willen controleren op welke regelingen zij recht hebben of een advies willen in bijvoorbeeld de best passende zorgverzekering kunnen dat ook doen via de website www.datgeldtvoormij.nl/eemsdelta. Je kiest dan op deze website niet voor het aanvragen van een adviesgesprek, maar voor 'check het zelf'. 

Vragen over of hulp nodig bij geldzaken?

Heb je vragen over de VoorzieningenWijzer?

Heb je moeite om de rekeningen te betalen? Of heb je schulden? Neem contact op met ons Informatie- en adviespunt Geldzaken via (0596) 856903. Je kunt ook mailen naar geldzaken@eemsdelta.nl. Wij helpen je graag!