Bezorgd over een inwoner

Algemeen

Maak je je zorgen over iemand in je buurt? Meld het dan bij het Sociaal Plein Eemsdelta.

Waarover ben je bezorgd?

Direct gevaar

Is de situatie zo ernstig dat de politie volgens jou moet ingrijpen? Bel dan 0900-8844. Is iemand gewond of zijn de daders nog in de buurt? Bel dan altijd naar 112. Wil je anoniem blijven? Bel dan naar 0800-7000.

Huiselijk geweld of kindermishandeling

Vermoed je dat iemand te maken heeft met huiselijk geweld? Of dat een kind in een onveilige thuissituatie zit? Meld het dan bij Veilig Thuis Groningen. Dat kan via een contactformulier, chat of door te bellen naar 0800-2000. Melden kan ook anoniem.

Overlast, eenzaamheid en zorg

Merk je dat iemand voor overlast zorgt of een gevaar voor zichzelf of anderen vormt? Of denk je dat iemand eenzaam is of zorg nodig heeft? Geef dat dan door aan Sociaal Plein Eemsdelta. Dat kan via een speciaal formulier. Je kunt ook anoniem melden. Bellen kan natuurlijk ook. Kijk voor de gegevens hieronder bij het kopje Heb je vragen.

Ga naar het formulier Zorgen over een inwoner melden.

Het Sociaal Plein bespreekt met jou het probleem en als dat nodig is geven we jouw melding door aan het team Zorg en Veiligheid. Na kantoortijden kun je gebruik maken van het landelijke nummer 0800-1205

Soms verplichte zorg

In de Wet verplichte GGZ (WvGGZ) staat in welke situaties iemand de aangeboden zorg moet accepteren. Dat kan bijvoorbeeld als het gaat om een ernstige psychische aandoening waardoor iemand zichzelf of anderen in gevaar brengt.

Heb je vragen?

We helpen je graag verder. Kijk op de contactpagina van het Sociaal Plein of bel naar 14 0596.