Allemaal aan de regenton

Vanaf 1 mei 2024 tot 1 oktober kunnen mensen meedoen aan een speciale actie om regenwater op te vangen en drinkwater te besparen.

Als je een regenton koopt, krijg je €25,00 korting. Een regenton is een handige manier om regenwater op te vangen. De kortingsbonnen liggen in de deelnemende winkel.

Wat doet een regenton?

Een regenton vangt regenwater op. Hierdoor komt er minder water in het riool. Dit water kan vervolgens tijdens droge periodes weer gebruikt worden voor de planten.

Meer groen 

Naast regentonnen aanmoedigen, zegt de gemeente ook dat het goed is om tegels in tuinen te vervangen door planten. Hierdoor blijft water langer in de grond en komt het minder snel in het riool als het hard regent. Het is ook handig om de regenpijp niet aan het riool te koppelen en om stenen te gebruiken waar water doorheen kan gaan.

Kortingsbon 

Je kunt meedoen met de actie bij de winkels:

  • Karwei - Borgweg 161a, Farmsum 
  • GroenRijk Eemsdelta - Farmsumerweg 136, Appingedam 
  • Arkema tuinhoutcentrum - Blokstad 1, Appingedam 
  • HUBO - Hogestraat 18, Loppersum
  • GAMMA - Farmsumerweg 130, Appingedam 

Daar ligt een bon klaar voor € 25,00 korting op een regenton. Per woning kun je 1 regenton met korting aanschaffen. Kom langs en help mee aan een betere en duurzamere leefomgeving! Er zijn maar 500 kortingsbonnen beschikbaar, op is op.

Heb je vragen? 

Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.