Toegankelijkheid

Op deze pagina staat informatie over de toegankelijkheidsverklaring van de gemeente Eemsdelta. 

Verklaring voor www.eemsdelta.nl

De gemeente Eemsdelta wil zo snel en goed mogelijk voldoen aan het Tijdelijk besluit digitale toegankelijkheid overheidsstandaard (WCAG versie 2.1 op niveau AA). Hiervoor volgen we de toegankelijkheidseisen van de overheid. Door te voldoen aan deze standaard, is onze website onder andere gebruiksvriendelijker en beter toegankelijk voor verschillende doelgroepen.

In het register van toegankelijkheidsverklaringen kun je onze toegankelijkheidsverklaring lezen (uitgebreide toelichting). Binnenkort vind je op onze website een samenvatting van die verklaring voor de gemeentelijke website.

Wat is een toegankelijke website?

In Nederland willen we dat openbare voorzieningen toegankelijk zijn voor alle inwoners. Ieder mens heeft het recht om gewoon als ieder ander mee te doen in de maatschappij. Voor digitale voorzieningen is het niet anders. In onze samenleving kun je bijna niet meer zonder het internet en computers. En veel mensen willen dat ook helemaal niet missen. Daarom is digitale toegankelijkheid belangrijk. Als websites goed in elkaar zitten, kan iedereen ze gebruiken.

Kun je op deze website iets niet lezen? Of zie je iets wat niet digitaal toegankelijk is? Dat willen wij graag weten. Mail ons dan via online@eemsdelta.nl.

Status toegankelijkheidslabel van www.eemsdelta.nl

Het toegankelijkheidslabel van Gemeente Eemsdelta (https://www.eemsdelta.nl/). Volg de link voor de toegankelijke versie van dit label.

Bekijk de volledige toegankelijkheidsverklaring in het toegankelijkheidsregister.