Briefadres

Algemeen

Heb je (even) geen vast woonadres? Dan kun je je tijdelijk laten inschrijven op het adres van iemand anders of van een instelling. Dit heet een briefadres.

Wat is een briefadres?

Een briefadres is een adres waar je niet woont, maar waar je alleen post ontvangt. Het is een tijdelijke oplossing voor een periode waarin je geen vast woonadres hebt.

Wie kan een briefadres aanvragen?

Als je op dit moment geen vast woonadres hebt, kun je een briefadres aanvragen. Bijvoorbeeld als je woningzoekende bent, als je woont op een schip, als je zeevarend bent of als je rondreist door Europa.

Niet iedereen kan een briefadres krijgen. Als je het briefadres aanvraagt, controleren we of je aan de voorwaarden voldoet.

Hoe vraag je een briefadres aan?

Je kunt een briefadres aanvragen door een aangifteformulier in te vullen en naar ons op te sturen. Het aangifteformulier vraag je op door te bellen naar telefoonnummer 14 0596. Je kunt ook mailen naar gemeente@eemsdelta.nl. Zet in de mail het volgende:

  • je naam
  • je telefoonnummer 
  • de reden waarom je een briefadres nodig hebt.
  • het adres waar we het aangifteformulier naar toe kunnen sturen

Je hebt toestemming nodig van degene die op het briefadres woont

De hoofdbewoner van het briefadres vult daarom ook een deel van het aangifteformulier in. 

Je stuurt het aangifteformulier terug met kopie├źn van de identiteitsbewijzen van jezelf en van degene die toestemming geeft.

Veelgestelde vragen

Hieronder lees je veelgestelde vragen over briefadressen.

Veelgestelde vragen over briefadressen

Je krijgt binnen 6 weken een reactie van ons. Wij beoordelen of je (nog) in aanmerking komt voor een briefadres. Soms gebeurt het dat wij je om aanvullende bewijsstukken vragen.

Het verschilt per situatie hoe lang een briefadres geldig is. De einddatum van je briefadres staat in de brief die je krijgt als je aanvraag is goedgekeurd.

Ja. Wij controleren regelmatig of je nog voldoet aan de voorwaarden. Dit doen we om te kijken of je nog recht hebt op het briefadres.

Heb je vragen?

Op de website van de Rijksoverheid lees je meer informatie over inschrijven op een briefadres. Heb je niet gevonden wat je zocht? Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.