Hinderapp

Algemeen

Inwoners van de gemeente Eemsdelta kunnen gemakkelijk en snel geur- en geluidsoverlast van bedrijven melden via de Hinderapp. De Hinderapp is een web-app.

Ervaar je geur- of geluidsoverlast van bedrijven in jouw eigen omgeving? Meld dat dan meteen via de Hinderapp. Via deze web-app kun je je eenmalig registreren en geur- en geluidshinder direct doorgeven.

Over de Hinderapp

De Hinderapp is een web-app waarmee inwoners van de gemeente Eemsdelta snel en eenvoudig geur- en geluidsoverlast van bedrijven in hun omgeving kunnen melden. De Hinderapp geeft gebruikers een overzicht van meldingen van geluids- en geuroverlast in hun eigen omgeving.

Eenvoudig in gebruik

De Hinderapp is eenvoudig in gebruik. Je hoeft maar één keer jouw gegevens in te vullen om in het vervolg direct meldingen te kunnen doen. 

Jouw gegevens zijn alleen nodig voor meldingen in de Hinderapp. Ze worden niet doorgestuurd of voor andere zaken gebruikt.

De Hinderapp is ontwikkeld door de Provincie Groningen, gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland en de Omgevingsdienst Groningen. Registreer je eenmalig via www.hinderapp.nl.

Hinderapp
Foto: Mobiele telefoon met daarop de Hinderapp

Waarom gebruik maken van de Hinderapp?

In de Hinderapp kun je precies zien welke andere meldingen over geur- en geluidshinder er in de gemeente Eemsdelta zijn gedaan. Met gebruik van de Hinderapp help je mee om zichtbaar te maken wat er gebeurt in jouw leefomgeving. De Hinderapp geeft jou, je gemeente, de provincie Groningen en de Omgevingsdienst Groningen inzicht in de geur- en geluidshinder die inwoners ervaren van bedrijven. Dat is belangrijke informatie bij het maken van nieuw provinciaal milieubeleid.

Kaart

Je kunt, zonder inloggen, op een kaart van jouw omgeving zien waar op dat moment geur- en geluidsoverlast is gemeld. Zelf melding doen is simpel. Geef na inloggen aan waarvan je overlast ervaart en geef een korte omschrijving. Is jouw melding een milieuklacht? Dan word je via de Hinderapp op de hoogte gehouden.

Staat van Groningen

De informatie die via de Hinderapp binnenkomt, is ook te zien op de website De Staat Van Groningen. Hier staat informatie in cijfers en op kaarten over bijvoorbeeld het milieu in de provincie Groningen.

Melden via telefoon

Het blijft ook mogelijk om via de telefoon melding te doen van geur- of geluidsoverlast van bedrijven. Bel naar de Milieuklachtenlijn van de ODG via telefoonnummer 050 318 00 00.

Heb je vragen?

Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.