Hospitality Dome tijdens DelfSail 2024

Beleef Gemeente Eemsdelta in de Hospitality Dome tijdens DelfSail 2024! Van 13 tot en met 16 juni is DelfSail terug en dit jaar zet Gemeente Eemsdelta de schijnwerpers op onze prachtige regio in de speciale Hospitality Dome.

Bezoek de Hospitality Dome

De Hospitality Dome staat in de Duurzaamheidsstraat op de Handelskade bij het evenemententerrein DelfSail. Beleef met prachtige beelden hoe mooi het wonen, werken, leren en recreëren in Eemsdelta is. Leer Grunnings van Olaf Vos. Ontmoet ons en ga met ons in gesprek over de toekomst van Eemsdelta. En laat je ontroeren, verrassen en inspireren door liedjes van Groninger muzikanten.  

Meet & Greet team Gebiedsregie tijdens Delfsail

Wil je een korte kennismaking met je gebiedsregisseur, of heb je een vraag over plannen in je dorp of wijk? Ontmoet de gebiedsregisseurs tijdens DelfSail! Ze zijn aanwezig op het terras van de Hopitality Dome en gaan graag met je in gesprek. Aanmelding niet nodig. 

  • Vrijdag 14 juni van 11:00 – 15:00 uur
  • Zaterdag 15 juni van 11:00 – 14:00 uur

Historisch verhaal Joël Stoppels

Speciale aandacht vragen we voor het historische verhaal van Joёl Stoppels. Zondag 16 juni geeft hij twee keer een lezing. Volgend jaar is het 80 jaar geleden dat tienduizenden Canadese soldaten ons bevrijdden van de Duitse bezetter. In het kader van dit jubileum organiseert de gemeente Eemsdelta tijdens Delfsail een lezingreeks over de opmars van de Canadezen van D-Day tot Delfzijl. Tijdens deze lezing zal Joël Stoppels uitgebreid ingaan op de opmars van de Canadezen in 1944 en 1945. Momenteel schrijft Joël Stoppels een boek over de bevrijding van het noorden van Nederland in april en mei 1945. Door uitvoerig onderzoek in de Canadese archieven is er veel nieuwe informatie bovengekomen. Deze nieuwe informatie zal ook als leidraad dienen voor deze unieke lezing. Aangevuld met ooggetuigenverslagen, filmpjes en een presentatie zal Joël Stoppels het op een boeiende en indrukwekkende manier vertellen.

Ben je benieuwd naar dit verhaal? Meld je dan aan door een mail te sturen naar delfsail@eemsdelta.nl o.v.v. Historisch verhaal. Geef daarbij aan of je het liefst om 11:00 uur of om 13:00 uur naar Joёl Stoppels komt luisteren.

Kom langs en ervaar zelf waarom Eemsdelta de plek is om te zijn! Onze medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je rond te leiden.

We zien je graag in de Hospitality Dome tijdens DelfSail 2024!