IVAK

Algemeen

Bij het IVAK vind je het complete cultuuraanbod van Eemsdelta.

Wat doet het IVAK?

Het IVAK wil voor iedereen in onze gemeente cultuur toegankelijk maken. Dat doen ze door:

  • inwoners te stimuleren om deel te nemen aan culturele activiteiten en
  • leerkrachten, zzp-docenten, verenigingen en amateurkunstenaars te ondersteunen bij het aanbieden van culturele activiteiten.

Voor alle inwoners

Op school

Het IVAK helpt scholen bij het geven van goed en inspirerend cultuuronderwijs. Kinderen leren hierdoor hun creativiteit en persoonlijke vaardigheden verder te ontwikkelen. 

Na schooltijd

Via IVAK kunnen kinderen in naschoolse activiteiten ontdekken waar hun interesses liggen om zo hun talenten te vergroten. Deze naschoolse activiteiten sluiten vaak aan op het bestaande cultuuraanbod in de gemeente. 

In de vrije tijd

Ben je op zoek naar culturele lessen, cursussen of workshops? Of wil je je bij een vereniging aansluiten? Kijk dan op de cultuurkaart van het IVAK. Hierop vind je een overzicht van het culturele aanbod in onze gemeente. 

Voor cultuuraanbieders

Heb je als cultuuraanbieder informatie of hulp nodig? Over bijvoorbeeld je zichtbaarheid vergroten, fondsenwerving, subsidie aanvragen? Zoek je een samenwerkingspartner of wil je als cultuuraanbieder beginnen in Eemsdelta? Bel of mail dan met het IVAK. Zij helpen je graag verder.

De contactgegevens staan op de website van het IVAK.