Ontdek de Taalhuizen in de Week van Taal (15 - 19 april)

In de Week van Taal van 15 - 19 april zetten de Taalhuizen in de regio Groningen en Noord-Drenthe de deur wijd open. Ze laten dan zien hoe ze kunnen helpen bij lezen en schrijven. Dit jaar is er speciale aandacht voor ouders met jonge kinderen. Door bijvoorbeeld voorlezen aan te moedigen of spelletjes te spelen, help je de kinderen én de ouders met hun taalontwikkeling.

De Taalhuizen, verspreid over de hele regio Groningen en Noord-Drenthe, organiseren in de Week van Taal allerlei leuke activiteiten om te laten zien hoe je voorlezen kunt aanmoedigen of hoe je met spelletjes of speurtochten kunt helpen met taalontwikkeling.

Speciale aandacht voor ouders en jonge kinderen

Voor laaggeletterde ouders is voorlezen soms al te moeilijk. Een spelletje kan een hele eenvoudige manier zijn om ouder en kind samen over iets te laten praten of een verhaal te vertellen. Dat is goed voor de taalontwikkeling. Want ook bij een spelletje, bijvoorbeeld Memory, speelt taal natuurlijk een rol. Door te benoemen, te omschrijven of te (laten) raden wat er op het plaatje staat, breidt een kind de woordenschat uit. Door een zin bij het plaatje te maken oefen je de zinsbouw. 

Heel veel leuke activiteiten in Taalhuizen

Alle Taalhuizen in de regio organiseren hun eigen activiteiten tijdens de Week van Taal. In de Taalhuizen van Eemsdelta kunnen jonge kinderen en (groot)ouders genieten van een heerlijk voorleesverhaal. Samen duiken ze in de wereld van de leukste prentenboekfiguren van Kleine kangoeroe door Guido van Genechten. Daarna gaan ze samen knutselen. 

  • Maandag 15 april 15.00-16.00 uur bibliotheek Appingedam
  • Woensdag 17 april 15.00-16.00 uur bibliotheek Delfzijl

Kortom, er zijn tijdens de Week van Taal heel veel leuke dingen te doen!

Je vindt alle activiteiten op de website tijdvoorhettaalhuis.nl. Klik op de plaatsnaam van het Taalhuis en je vindt het programma of neem contact op met Taalhuisco√∂rdinator Eemsdelta: Tonnie Postma 06 51077118 of ajt.postma@alfa-college.nl.

Waar vind je Taalhuizen?

Taalhuizen vind je meestal in de bibliotheek en verspreid over de hele regio. Er is er dus altijd wel een in de buurt.