Opvanglocaties vluchtelingen Oekraïne

Algemeen

De gemeente Eemsdelta gaat de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne concentreren op 2 locaties: de Menterne in Wagenborgen en de Luingaborg in Bierum. In totaal worden 175 vluchtelingen opgevangen in deze 2 gemeentelijke opvanglocaties.

Luingaborg Bierum

De gemeente heeft Luingaborg van Woonzorg Nederland gekocht. Er zullen maximaal 100 Oekraïense vluchtelingen in gaan wonen. Luingaborg is al in gebruik als opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraine.

Er is een locatiemanager Noodopvang Oekraïense vluchtelingen. De contactgegevens staan hieronder bij het kopje Heb je vragen?

De Luingaborg Bierum
Foto: www.bovenhetnoorden.nl

De Menterne Wagenborgen

De gemeente heeft het gebouw Menterne klaargemaakt voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Menterne in Wagenborgen is eigendom van Woonzorg Nederland. Het beheer ervan is ondergebracht bij leegstandsbeheerder Carex. Er zijn ongeveer 29 kamers in gebruik genomen voor 75 vluchtelingen. 

Voor de Menterne is dezelfde locatiemanager beschikbaar als voor Luingaborg. De contactgegevens van de locatiemanager:  Anja Kluiter, telefoonnummer: 06 29 89 90 56 , emailadres: anja.kluiter@eemsdelta.nl 

De Menterne Wagenborgen
Foto: www.bovenhetnoorden.nl

Heb je vragen?

Bel dan de locatiemanager via het algemene telefoonnummer van de opvang vluchtelingen Oekraïne in Eemsdelta. Het telefoonnummer is 06 21 46 10 61. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur. Je kunt ook mailen naar oekraine@eemsdelta.nl.