Opvanglocaties vluchtelingen Oekraïne

Algemeen

De gemeente Eemsdelta gaat de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne concentreren op 2 locaties: de Menterne in Wagenborgen en de Luingaborg in Bierum. In totaal zullen 150 vluchtelingen worden opgevangen in deze 2 gemeentelijke opvanglocaties. De Veiligheidsregio Groningen (VRG) regelt met gemeenten en particulieren dat er in de provincie Groningen voldoende opvanglocaties zijn.

Luingaborg Bierum

De gemeente heeft Luingaborg van Woonzorg Nederland gekocht. Er zullen maximaal 100 Oekraïense vluchtelingen in gaan wonen. Luingaborg is al in gebruik als opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraine.

Er is een locatiemanager Noodopvang Oekraïense vluchtelingen. De contactgegevens staan hieronder bij het kopje Heb je vragen?

De Luingaborg Bierum
Foto: www.bovenhetnoorden.nl

De Menterne Wagenborgen

De gemeente maakt het gebouw Menterne klaar voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Menterne in Wagenborgen is eigendom van Woonzorg Nederland. Het beheer ervan is ondergebracht bij leegstandsbeheerder Carex. De gemeente is met Carex een overeenkomst aangegaan om in elk geval tot het einde van het jaar 2023 vluchtelingen een onderkomen te bieden dat geschikt is voor langduriger verblijf. Er zullen ongeveer 20 kamers worden afgenomen voor maximaal 50 vluchtelingen. Na de zomer zullen vluchtelingen uit Oekraïne hier worden ondergebracht.

Voor de Menterne is dezelfde locatiemanager beschikbaar als voor Luingaborg. De contactgegevens staan hieronder bij het kopje Heb je vragen?

De Menterne Wagenborgen
Foto: www.bovenhetnoorden.nl

Heb je vragen?

Bel dan de locatiemanager via het algemene telefoonnummer van de opvang vluchtelingen Oekraïne in Eemsdelta. Het telefoonnummer is 06-21 46 10 61. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur. Je kunt ook mailen naar oekraine@eemsdelta.nl.