Oude plaatsnaamborden en grensborden te koop

Per 1 januari 2021 zijn de gemeenten Appingedam, Loppersum en Delfzijl samengevoegd tot de nieuwe gemeente Eemsdelta. Een groot deel van de oude plaatsnaamborden en grensborden zijn niet meer actueel en gaan in de verkoop.
Let op: inmiddels is het niet meer mogelijk om te reageren.

Mooi aandenken voor €25,00

Het gaat in totaal om ongeveer 260 plaatsnaamborden. Een plaatsnaambord geeft aan waar de bebouwde kom begint en eindigt. Ook zijn er een aantal grensborden te koop. Een grensbord geeft de voormalige gemeentegrenzen aan. Ieder bord kost €25,00. De meeropbrengst is voor de voedselbank Eemsdelta.

Van Appingedam tot Zeerijp

De plaatsnaamborden komen voornamelijk uit de voormalige gemeenten Appingedam en Loppersum. De plaatsnaamborden in de oude gemeente Delfzijl kunnen grotendeels hergebruikt worden. Dit betekent dat voor de inwoners van de voormalige gemeente Delfzijl vrijwel geen plaatsnaamborden beschikbaar zijn. Het zijn met name plaatsnaamborden zonder (oude) gemeente aanduiding. De grensborden duiden de (voormalige) gemeentegrenzen aan. 

Interesse?

Heb je interesse in een oud plaatsnaambord of grensbord? Meld dit dan uiterlijk 21 december 2021 voor 12 uur via het online aanvraagformulier (inmiddels is het formulier gesloten). Na deze datum maken wij de balans op en hoor je via een e-mail of je in aanmerking komt voor het bord (zie ook onderstaande spelregels).  

Spelregels

  • De plaatsnaamborden en grensborden hebben een vaste prijs van €25,- per stuk.
  • Er geldt een maximum van één bord per persoon. Tenzij voor de borden geen andere kopers zich melden.
  • Na sluiting van de reactietermijn maken we de balans op.
  • Als er meer kopers voor hetzelfde bord zijn, geldt het principe: "wie het eerst komt, wie het eerst maalt". 
  • Inwoners hebben voorrang op niet-inwoners.

Heb je vragen?

Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.