Stremmingen

Op deze pagina lees je meer over het werk aan de weg en aan de vaarweg. Ook storingen aan bruggen en sluizen en stremmingen door evenementen vind je hier terug.

Stremmingen

Lees hieronder de belangrijkste stremmingen.

Stremmingen

Appingedam centrum, buitengebied en Ekenstein

Van 15 maart tot en met 24 juni kunnen wegverkeer en scheepvaart last hebben van opspattend water en vuil bij bruggen en steigers in het centrum, buitengebied en Ekenstein. Dit komt door werkzaamheden.

Aanbrengen markering op de Familie Bronsweg en Hoofdweg in Wagenborgen

Op donderdag 2 juni vanaf 9.00 uur komt er nieuwe markering op de Familie Bronsweg en de Hoofdweg in Wagenborgen. 
In verband met de droogtijd van de wegmarkering, kan er 10 tot 15 minuten oponthoud zijn. Verkeersregelaars begeleiden de werkzaamheden. De werkzaamheden worden afgestemd op het reisschema van het openbaar vervoer, zodat de bus gewoon op tijd kan blijven rijden. 

Gerrit Raapstraat en een gedeelte van de Pieter Veningastraat Appingedam

Van 16 december 2021 tot en met 31 juli 2022 zijn de Gerrit Raapstraat en een gedeelte van de Pieter Veningastraat (huisnummer 1 tot en met 41) afgesloten voor al het verkeer. De andere woningen blijven bereikbaar. De wegen zijn afgesloten door de versterkingsopgave van Opwierde. De route van het bouwverkeer loopt via de Klaas Bosstraat naar de Farmsumerweg.

Harkenrothstraat Appingedam

Vanaf 6 september 2021 is de Harkenrothstraat 1,5 jaar afgesloten voor al het verkeer. De omleiding loopt via de Placiusstraat. De Molukse kerk blijft bereikbaar vanaf de Georg van Saksenlaan en Burgermeester Klauckelaan. 

Jaarmarkt Spijk

Op zaterdag 28 mei tussen 6.00 en 17.00 uur zijn de Schoolstraat, Hoofdweg Zuid, Spaarbankweg, ’t Loug en de Achteromweg tussen nummers 14 en 19 gestremd voor al het verkeer. Het verkeer kan via de Nesweg en Alberdaweg langs het evenement rijden. De woningen zijn bij een noodsituatie bereikbaar voor hulpdiensten. Voor bewoners van de Spaarbankweg en de Achteromweg blijven de woningen bereikbaar.

Motormiddag Wagenborgen

Op zaterdag 28 mei van 12.00 tot 16.00 uur is de Tonnestil tussen de Kosterij en de Hondshalster in Wagenborgen gestremd voor verkeer. Tijdens het evenement blijft doorgang voor hulpdiensten mogelijk. Woningen en opritten blijven bereikbaar voor bewoners.

Schoonmaken bruggen en steigers in omgeving Loppersum

Van 15 maart tot en met 22 juli 2022 worden bruggen en steigers schoongemaakt. Hierdoor kunnen het verkeer en de scheepvaart last hebben van opspattend water en vuil .

Voetpad en het gedeelte wandelsteiger vanaf De Smederij naar de brug Nieuwedieptil Appingedam

Het voetpad en het gedeelte wandelsteiger vanaf De Smederij naar de brug Nieuwedieptil zijn afgesloten voor voetgangers en vissers. Het is niet duidelijk hoe lang deze werkzaamheden duren. Je kunt vanaf de Paardewasch via de Smederij en Wijkstraat lopen. Daarna kun je door het Nicolaïpark (over Nieuwedieptil) naar het Overdiepterrein.

Passantensteiger Borgsweer

Van vrijdag 17 juni 08.00 uur tot en met zondag 19 juni 18.00 uur is de passanten afmeersteiger in Borgsweer in het Termunterzijldiep afgesloten voor het afmeren van recreatievaart. Dit in verband met het festivalweekend  'Wad 'n sfeer' in Borgsweer op zaterdag 18 juni 2022. 

Schoonmaken bruggen en steigers in omgeving Loppersum

Van 15 maart tot en met 22 juli 2022 worden bruggen en steigers schoongemaakt. Hierdoor kunnen het verkeer en de scheepvaart last hebben van opspattend water en vuil.

Stremming Damsterdiep en Nieuwe Diep (Appingedam centrum)

Op zaterdag 18 juni 2022 van 8.00 tot 18.00 uur zijn de doorgaande vaarwegen Damsterdiep en Nieuwe Diep in het centrum van Appingedam en Groeve Noord en Groote Heekt naar het centrum gestremd voor de beroeps- en recreatiescheepvaart. 
Ook is de botentrailerhelling langs de Olingermeeden ter hoogte van de Eendrachtbrug afgesloten. Dit in verband met de Damster City Swim. In overleg met havenmeester H. Steigenga (bereikbaar op 06-46 05 79 14) is op zaterdagmorgen tot 12.00 uur nog beperkte doorvaart mogelijk op de vaarweg Groeve Noord van en naar de jachthaven in Appingedam toe. 

Stremming Driebondsbrug

De Driebondsbrug in Groningen over het Eemskanaal is niet bedienbaar door een storing. Hoe lang dit duurt, is nog onbekend. Er is geen doorgaande vaarroute voor de staande mast recreatievaart vanuit Groningen via het Eemskanaal en de aangelegen sluizen naar de (jacht)havens in Appingedam, Delfzijl, Midwolda en Termunterzijl. Schepen met een staande mast kunnen alleen omvaren via Lauwersoog. Meer informatie staat op de website van Vaarweginformatie.

Stremming Westerwijtwerderdraai

De Westerwijtwerderdraai in Westerwijtwerd over de Westerwijtwerdermaar is niet bedienbaar door een technische storing. Hoe lang dit duurt, is nog onbekend. 
Er is geen doorgaande vaarroute mogelijk vanaf het Boterdiep naar Westerwijtwerd via de Westerwijtwerdermaar naar Stedumermaar (haven) en het Damsterdiep. Meer informatie staat op de de website van Vaarweginformatie.

Welke wegen beheert de gemeente?

Wij onderhouden de meeste wegen en bruggen in de gemeente Eemsdelta. Het kan ook zijn dat een (water)weg wordt beheerd door de provincie, het waterschap of Rijkswaterstaat.

Wil je weten bij welke organisatie een weg in beheer is? Kijk dan op de kaart van Rijkswaterstaat. De gemeente beheert alle groene wegen.

Informatie over werk aan de weg

Informatie over werk aan de weg staat elke week in huis-aan-huisblad De Eemsbode bij het gemeentenieuws.

Reis je door de provincie Groningen? Kijk dan op de website van Groningen Bereikbaar om te zien of je je route moet aanpassen. 

Heb je vragen?

Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.