Stremmingen

Op deze pagina lees je meer over het werk aan de weg en aan de vaarweg. Ook storingen aan bruggen en sluizen en afgesloten wegen door evenementen vind je hier terug.

Stremmingen

Lees hieronder de belangrijkste afsluitingen.

Stremmingen

Borgweg/Molenweg Zeerijp

Van 26 september 7.00 uur tot 9 december 16.00 uur is de kruising Borgweg/Molenweg in Zeerijp afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Eenumerweg, Bosweg en Zeerijperweg. Fietsers worden omgeleid via de Woldweg. Alle winkels aan de Borgweg blijven bereikbaar via de Lopsterweg. De Molenweg is voor autoverkeer te bereiken via de Garsthuizerweg. Met de fiets is de Molenweg bereikbaar via de Noorderstraat.

Harkenrothstraat Appingedam

Vanaf 6 september 2021 is de Harkenrothstraat 1,5 jaar afgesloten voor al het verkeer. De omleiding loopt via de Placiusstraat. De Molukse kerk blijft bereikbaar vanaf de Georg van Saksenlaan en Burgermeester Klauckelaan. 

Hooiweg Godlinze

Van 29 augustus 7.00 uur tot 14 oktober 16.00 uur is de Hooiweg in Godlinze afgesloten voor alle verkeer. Dit in verband met werkzaamheden aan de gasleiding. Verkeer wordt met borden omgeleid via de Barnjeweg. Hier komen passeerstroken. Tijdens deze periode is in de buurt van Oudedijk 11 een snelheidsbeperking van 30 km/h.

Hoofdweg Wagenborgen

Op 28 september van 7.00 tot 18.00 uur is de Hoofdweg in Wagenborgen ter hoogte van de Dellenweg afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden. Het verkeer wordt met borden via de Ideweersterweg omgeleid.

Noorsestraat Delfzijl afgesloten

Van 19 september 7.00 uur tot 30 september 17.00 uur is de Noorsestraat in Delfzijl gedeeltelijk afgesloten. Het gaat om de Noorsestraat vanaf de kruising Lapland tot en met het kruispunt op de Finsestraat. 

Olingermeeden en Woldweg Appingedam afgesloten voor fietsers en voetgangers

Van 5 september 7.00 uur tot 28 oktober 22.00 uur is het fiets- en voetpad aan de Olingermeeden in Appingedam ter hoogte van de kruising met de Woldweg afgesloten. Dit vanwege voorbereidingen voor het maken van een rotonde. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Kartonbaan en de Stadshaven.

Rengerstraat Appingedam eenrichtingsverkeer

Van 7 juni 7.00 uur tot 6 oktober 23.00 uur is de Rengerstraat in Appingedam een eenrichtingsweg. Dit door sloop- en bouwwerkzaamheden. De straat is dan van één kant in te rijden. De rijroute is vanaf de Focco Ukenalaan richting de George van Saksenlaan. Doorgang voor hulpdiensten is bij een noodsituatie altijd mogelijk.

Voetpad en het gedeelte wandelsteiger vanaf De Smederij naar de brug Nieuwedieptil Appingedam

Het voetpad en het gedeelte wandelsteiger vanaf De Smederij naar de brug Nieuwedieptil zijn afgesloten voor voetgangers en vissers. Het is niet duidelijk hoe lang deze werkzaamheden duren. Je kunt vanaf de Paardewasch via de Smederij en Wijkstraat lopen. Daarna kun je door het Nicolaïpark (over Nieuwedieptil) naar het Overdiepterrein.

Weemweg Stedum

Van 29 augustus 7.00 uur tot 2 december 17.00 uur is de Weemweg in Stedum tussen de Lopsterweg en de Dorpsterlanden afgesloten voor verkeer. Alle woningen blijven tot maximaal 40 meter bereikbaar. Verkeer kan via de Singel en de Borgweg omrijden.

Wirdumerweg Wirdum

Op 28 september is tussen 7.00 en 18.00 uur de Wirdumerweg in Wirdum tussen de N360 en de Kerkeweg afgesloten vanwege asfalteringswerkzaamheden. Het verkeer wordt met borden via de Eekwerderweg omgeleid.

Driebondsbrug afgesloten

De Driebondsbrug in Groningen over het Eemskanaal is niet bedienbaar door een storing. Hoe lang dit duurt, is nog onbekend. Er is geen doorgaande vaarroute voor de staande mast recreatievaart vanuit Groningen via het Eemskanaal en de aangelegen sluizen naar de (jacht)havens in Appingedam, Delfzijl, Midwolda en Termunterzijl. Schepen met een staande mast kunnen alleen omvaren via Lauwersoog.

Roggenkampsluis afgesloten

De vaarverbinding tussen het Damsterdiep en het Oude Eemskanaal is afgesloten door een technische storing aan de Roggenkampsluis. Hoe lang dit precies duurt, is onbekend. De scheepvaart kan omvaren via de Groevesluis-Noord ter hoogte van Appingedam.

Westerwijtwerderdraai afgesloten

De Westerwijtwerderdraai in Westerwijtwerd over de Westerwijtwerdermaar is niet bedienbaar door een technische storing. Hoe lang het precies duurt, is onbekend. Wel is bekend dat het minstens nog het hele jaar (2022) duurt. Er is geen doorgaande vaarroute mogelijk vanaf het Boterdiep naar Westerwijtwerd via de Westerwijtwerdermaar naar Stedumermaar (haven) en het Damsterdiep.

Welke wegen beheert de gemeente?

Wij onderhouden de meeste wegen en bruggen in de gemeente Eemsdelta. Het kan ook zijn dat een (water)weg wordt beheerd door de provincie, het waterschap of Rijkswaterstaat.

Wil je weten bij welke organisatie een weg in beheer is? Kijk dan op de kaart van Rijkswaterstaat. De gemeente beheert alle groene wegen.

Informatie over werk aan de weg

Informatie over werk aan de weg staat elke week in huis-aan-huisblad De Eemsbode bij het gemeentenieuws.

Reis je door de provincie Groningen? Kijk dan op de website van Groningen Bereikbaar om te zien of je je route moet aanpassen. 

Heb je vragen?

Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.