Werk aan de weg

De gemeente werkt aan wegen, bruggen en langs waterwegen. Daar kan het verkeer soms last van hebben. Op deze pagina lees je meer over het werk aan de weg.

Waar is nu werk aan de weg?

Hieronder lees je de belangrijkste werkzaamheden waar het verkeer of de scheepvaart last van kan hebben. Je kunt ze ook bekijken op de wegwerkzaamhedenkaart.

Klaverweide - Delfzijl

Vanaf 1 november starten er werkzaamheden aan de Klaverweide in Delfzijl. De Klaverweide wordt opnieuw bestraat. Hierdoor is soms een deel van de weg gestremd. De werkzaamheden zijn verdeeld over vier fases. Fase 1 en 2 worden dit jaar uitgevoerd. Fase 3 en 4 volgend jaar. Lees hieronder welke delen van de Klaverweide in fase 1 en 2 worden aangepakt:

Fase 1: van 1 november 07.00 uur tot 12 november 16.00 uur
Bij Klaverweide nummer 34 tot en met nummer 40 is de weg gestremd.

Fase 2: van 15 november 07.00 uur tot 10 december 16.00 uur
Bij Klaverweide nummer 2 tot en met nummer 32 is de weg gestremd.

Voor de bewoners van de adressen van fase 1 en 2 geldt dat tijdens de werkzaamheden de woning niet met de auto bereikbaar is. Wel is de woning te voet bereikbaar. Auto’s kunnen tijdelijk op een andere plek in de wijk worden geparkeerd.

Woldbrug - Appingedam

Op woensdag 27 oktober tussen 12.00 uur en 16.00 uur is er een rijdende afzetting bij de Woldbrug in Appingedam. Dit komt doordat de lampen van de brug worden schoongemaakt. Tijdens de rijdende afzetting geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

Kruising Delf en Eilandweg - Delfzijl

Van maandag 25 oktober 07.00 uur tot en met vrijdag 5 november 16.00 uur is de helft van de Delf in Delfzijl afgezet. Dit komt door het verwijderen van asfalt en het plaatsen van klinkers.

Door deze werkzaamheden wordt de Eilandweg bij de kruising Eilandweg-Delf (ter hoogte van Delf 6) afgesloten. Eilandweg 44 tot en met 56 en Eilandweg 63 tot en met 81 zijn te bereiken via de Tuka.

Het Dethmerseiland blijft gedurende de werkzaamheden bereikbaar voor al het verkeer.

Valgenweg – Farmsum

Van vrijdag 22 oktober 18.00 uur tot maandag 25 oktober 06.00 uur is de Valgenweg in Farmsum gestremd voor al het verkeer. Dit komt door werkzaamheden aan het asfalt.

Fietsers worden omgeleid over de Oosterwierum. Het andere verkeer kan omrijden over de N992 via Baamsum en Termunten.

De aannemer is gewezen op de geldende aslastbeperkingen in Termunterzijl. Groningen Seaports weet van de werkzaamheden en is akkoord. De aangrenzende bedrijven zijn door Groningen Seaports geïnformeerd.

Stoep Coendersweg - Middelstum

Van donderdag 21 oktober 07.00 uur tot vrijdag 5 november 16.00 uur wordt er tussen Coendersweg 11A en de kruising Coendersweg – Zuiderstraat in Middelstum gewerkt aan de stoep. Denk daarom aan voetgangers die naast of op de weg kunnen lopen.

Zijldijksterweg – ‘t Zandt

Van woensdag 20 oktober 07.00 uur tot donderdag 21 oktober 16.00 uur is de helft van de Zijldijksterweg in ’t Zandt, dichtbij nummer 3, afgezet. Dit komt door werkzaamheden van Waterbedrijf Groningen aan kabels en leidingen. Er wordt verwacht dat het verkeer er geen of weinig last van heeft.

Vaarweg Damsterdiep – Appingedam

Van maandag 18 oktober tot en met maandag 1 november is het gedeelte vaarweg Damsterdiep in het centrum van Appingedam gestremd voor doorgaande recreatiescheepvaart. Het stuk vaarweg is afgesloten, omdat er onderzoek gedaan wordt naar de kademuren in het Damsterdiep. Dit gebeurt vanaf het water. Je kunt wel op de vaarweg Groote Heekt vanaf en naar het Damsterdiep centrum (richting Groningen).

Oosterveldweg – Farmsum

Van vrijdag 15 oktober 06.00 uur tot zaterdag 16 oktober 06.00 uur is de Oosterveldweg in Farmsum bij de waterkering gestremd. Dit komt door het afronden van werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden kun je er niet langs. Het verkeer wordt omgeleid via de Hogelandsterweg en de Damsterlaan. De Nieuweweg blijft tijdens de stremming bereikbaar.

Fietspad Wijmersweg - Loppersum

Van maandag 11 oktober 07.00 uur tot vrijdag 22 oktober 16.00 uur is de helft van het fietspad aan de Wijmersweg in Loppersum afgezet. Dit komt door het aanleggen van KPN-kabels. Er staan verkeersregelaars die je langs de werkzaamheden leiden. 

Schatsborgerweg - 't Zandt

Van maandag 11 oktober 07.00 uur tot vrijdag 22 oktober 17.00 uur is de Schatsborgerweg in 't Zandt gestremd. Dit komt door werkzaamheden aan het asfalt. Je kunt niet door de Schatsborgerweg. Bij onverwachte noodsituaties zijn de woningen wel te bereiken. Fietsers worden omgeleid over Zeerijp. Al het andere verkeer wordt omgeleid over Godlinze.

Familie Bronsweg - Wagenborgen

Van donderdag 7 oktober 7.00 uur tot vrijdag 22 oktober 17.00 uur is de Familie Bronsweg in Wagenborgen gestremd. Dit komt door werkzaamheden aan het asfalt. De boerderijen zijn bij nood te bereiken op minder dan 40 meter. Het verkeer krijgt een omleiding.

Het auto- en vrachtverkeer wordt omgeleid over de N362. Het fietsverkeer wordt omgeleid over de Wilderhofsterweg. Het landbouwverkeer wordt omgeleid over de Ooster Zandenweg.

Rijksweg - Wirdum

Van 13 september tot en met 29 oktober is de Rijksweg in Wirdum gestremd voor al het verkeer. Doorgang is niet mogelijk. Al het verkeer wordt via de N360 omgeleid. Er is met de provincie afgestemd dat het landbouwverkeer tijdens deze stremming over de N360 mag rijden tussen de Wirdumerweg en Eekwerderweg. Houd daarom rekening met een mogelijke hinder op dit traject door landbouwverkeer.

Burgemeester Lewe van Aduardstraat en Beukenlaan - Appingedam

In de periode van 6 september tot 31 december is een gedeelte van de Burgemeester Lewe van Aduardstraat en de Beukenlaan in Appingedam gestremd voor al het verkeer. Op de kaart met wegwerkzaamheden zie je via welke routes je kunt omrijden.

Harkenrothstraat - Appingedam

Vanaf 6 september 2021 is de Harkenrothstraat 1,5 jaar gestremd voor al het verkeer. De omleiding loopt via de Placiusstraat. De Molukse kerk blijft permanent bereikbaar vanaf de Georg van Saksenlaan en Burgermeester Klauckelaan. Dit in verband met de sloop en nieuwbouw van de woningen in de Harkenrothstraat.

Lagestraat - Loppersum

Van 1 september tot 31 november is de Lagestraat in Loppersum gestremd voor al het verkeer. Dit komt door rioleringswerkzaamheden. Je kunt omrijden via de Molenweg en Burgemeester Van der Munnikstraat. 

Focco Ukenalaan - Appingedam

Het noordelijke gedeelte van de Focco Ukenalaan is gestremd van 23 augustus tot en met 17 december. Dit in verband met de bouw van tijdelijke woningen. Het gaat om het deel tussen de Mr. Borgesiusstraat en de Popko Ufkensstraat.
Omrijden kan via de Popko Ufkensstraat en de Abel Eppensstraat. Het zuidelijke gedeelte van de Focco Ukenalaan wordt gedurende de werkzaamheden eenrichtingsverkeer.

Voetpad De Smederij naar brug Nieuwedieptil - Appingedam

Het voetpad en het gedeelte wandelsteiger vanaf De Smederij naar de brug Nieuwedieptil in Appingedam is helemaal afgesloten voor voetgangers en vissers. Dit komt doordat de kademuur in slechte staat is. Het is niet duidelijk hoe lang deze werkzaamheden duren.

Je kunt vanaf de Paardewasch via de Smederij en Wijkstraat lopen. Daarna kun je door het Nicolaipark (over Nieuwedieptil) naar het Overdiepterrein.

Welke wegen beheert de gemeente?

Wij onderhouden de meeste wegen en bruggen in de gemeente Eemsdelta. Het kan ook zijn dat een (water)weg wordt beheerd door de provincie, het waterschap of Rijkswaterstaat.

Wil je weten bij welke organisatie een weg in beheer is? Kijk dan op de kaart van Rijkswaterstaat. De gemeente beheert alle groene wegen.

Informatie over werk aan de weg

Informatie over werk aan de weg staat elke week in huis-aan-huisblad De Eemsbode bij het gemeentenieuws.

Reis je door de provincie Groningen? Kijk dan op de website van Groningen Bereikbaar om te zien of je je route moet aanpassen. 

Heb je vragen?

Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.