Wisselexposities Stadskantoor Appingedam

In het Stadskantoor kun je tot 16 december kunstwerken van Groninger Kunstkring De Ploeg bekijken. We zoeken kunstenaars die hier vanaf 2023 willen exposeren.

Deze zomer starten we weer met de wisselexposities, eerst met werken uit de gemeentelijke kunstcollectie. Vanaf maandag 11 juli tot vrijdag 16 december 2022 zie je in de centrale hal van het Stadskantoor Appingedam werken van kunstenaars die verbonden waren aan de Groninger Kunstkring De Ploeg. Dit zijn schilderijen van onder andere Karel Arkema, Jan van der Zee, Jan ten Have, Johan Dijkstra en Marten Klompien.

Je kunt de expositie gratis bekijken tijdens de openingstijden van het Stadskantoor. Kom vooral kijken!

De schilderijen behoren tot de gemeentelijke kunstcollectie en zijn meestal niet te zien voor inwoners. Tot aan de coronacrisis in 2020 waren altijd wisselexposities te bewonderen in het Stadskantoor Appingedam, ook wel de 'Kunsthal' genoemd. De kunstenaars die hun werk voor deze exposities beschikbaar stelden, hebben meestal een band met Eemsdelta.

Kunstenaars gezocht!

Ben je kunstenaar in de gemeente Eemsdelta en wil je je werk tentoonstellen in de 'Kunsthal'? Vanaf 2023 is er ruimte voor nieuwe exposanten. De (verkoop)exposities duren 3 maanden.

Meer informatie en aanmelden kan via cultuur@eemsdelta.nl.

Wisselexpositie Stadskantoor Appingedam

Schilderij van een beekje met bruggetje, bomen, weiland, huizen en een kerk Wisselexpositie Stadskantoor Appingedam - schilderijen naast de balie Twee kleurige schilderijen naast elkaar