Brievenbussticker

Algemeen

Wil je geen ongeadresseerde reclamefolders en huis-aan-huisbladen ontvangen? Vraag dan een NEE-NEE-sticker of een NEE-JA-sticker aan. Op deze pagina lees je hoe het werkt.

Welke sticker heb je nodig?

Wil je geen reclamedrukwerk en geen huis-aan-huisbladen ontvangen? Plak dan een NEE-NEE-sticker op je brievenbus.

Wil je geen reclamedrukwerk ontvangen, maar wel huis-aan-huisbladen? Plak dan een NEE-JA-sticker op je brievenbus

Hoe regel je het?

Vraag de sticker aan bij de gemeente. Dat kan met het formulier brievenbussticker aanvragen. Wij sturen de sticker dan per post naar jouw adres. Je kunt de sticker ook ophalen bij de balie van één van de gemeentehuizen. Daar hoef je geen afspraak voor te maken.

Plak de sticker duidelijk zichtbaar op je brievenbus.

Krijg je toch nog reclame of kranten?

Ook als je een NEE-NEE-sticker of NEE-JA-sticker hebt, ontvang je soms nog ongewenste reclame of kranten. Wat je daartegen kunt doen? Het ligt eraan of jouw naam en adres erop staan.

Staan jouw naam en adres er niet op?

Dan kun je een klacht indienen bij de adverteerder of de verspreider. Zij moeten de klacht onderzoeken en binnen 4 weken beantwoorden. Handelen zij je klacht niet op tijd of naar tevredenheid af? Dan kun je binnen 4 weken een klacht indienen bij de Stichting Reclame Code.

Staan jouw naam en/of adres er wel op?

Dan moet de bezorger het in je brievenbus doen. Ook als je een sticker hebt. Wil je deze geadresseerde reclame niet meer ontvangen? Dan kun je daar wel iets tegen doen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Heb je vragen?

Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.