Ik wil vluchtelingen uit Oekraïne helpen

Wil je vluchtelingen uit Oekraïne helpen? Dat kan op verschillende manieren. Hieronder lees je de meest gestelde vragen en antwoorden.

Je vindt ook veel informatie op de website van refugeehelp. Deze website is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Oekraïens en Russisch.

Vragen en antwoorden

De gemeente Eemsdelta waardeert de initiatieven om Oekraïners te helpen. Wil je helpen? Kijk dan bijvoorbeeld op de volgende websites voor meer informatie of om te doneren:

Spullen doneren en of inzamelen kan via het platform van Vluchtelingen Werk Nederland. Hier vind je een overzicht van initiatieven voor Oekraïense vluchtelingen en informatie over het doneren van spullen. Ook kun je er een eigen initiatief aanmelden.

Nederlandse gastgezinnen en vluchtelingen uit Oekraïne kunnen terecht bij het ambulante team van de Gemeentelijke Noodopvang. Dit team biedt praktische hulp en begeleiding bij alle voorkomende (dagelijkse) zaken en vragen. 

Je kunt de Gemeentelijke Noodopvang bellen via 06 21 99 97 24 of mail naar luingaborg@eemsdelta.nl. Je vindt ook veel informatie op de website www.refugeehelp.com. Deze website is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Oekraïens en Russisch. 

Je kunt ook bellen of mailen naar de opvanglocaties vluchtelingen Oekraïne in de gemeente Eemsdelta. Het telefoonnummer is 06 21 46 10 61. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 uur en 20.00 uur. Je kunt ook mailen naar oekraine@eemsdelta.nl.

Staat jouw vraag er niet bij?

Voor vragen over vluchtelingen uit Oekraïne is een speciaal mailadres beschikbaar: oekraine@eemsdelta.nl. Bellen kan ook, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.