Kwijtschelding belastingen

Algemeen

Heb je weinig inkomen? Dan hoef je misschien minder belasting te betalen. Of je hoeft helemaal niets te betalen. Dit heet kwijtschelding. 

Welke kwijtschelding vraag je aan?

Vraag via de website van het Noordelijk Belastingkantoor kwijtschelding aan voor de waterschapsbelasting. Hiermee vraag je ook gelijk kwijtschelding aan voor de gemeentelijke belasting.

Wie kan kwijtschelding aanvragen?

Is je inkomen op of rond bijstandsniveau en heb je weinig vermogen? Dan hoef je misschien minder of geen belasting aan de gemeente te betalen.

Checklist kwijtschelding

Kijk snel of je in aanmerking komt voor kwijtschelding met de checklist kwijtschelding.

Hoe werkt het?

Kijk op de website van het Noordelijk Belastingkantoor of je voldoet aan alle voorwaarden en regels voor kwijtschelding. Daar staat ook voor welke kosten je kwijtschelding kunt aanvragen. Voor de afvalstoffenheffing kun je maximaal € 277,15 kwijtschelding aanvragen.

Kom je in aanmerking voor kwijtschelding? Vraag dan de kwijtschelding aan op de website van het Noordelijk Belastingkantoor. Je moet inloggen met DigiD. Heb je geen DigiD? Dan kun je het Noordelijk Belastingkantoor bellen op telefoonnummer 088-7879000

Ga naar het formulier kwijtschelding aanvragen.

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van kwijtschelding?

Neem dan contact op met Cadanz Welzijn door te bellen naar 0596-745024. Zij vullen samen met jou de aanvraag in op de website van het Noordelijk Belastingkantoor. Dit doet Cadanz Welzijn gratis.

Uitstel van betaling

Als je de aanvraag hebt ingediend, hoef je de belasting niet meteen te betalen. Het Noordelijk Belastingkantoor gaat eerst je aanvraag behandelen.

Schrijven wij automatisch het bedrag van je rekening af? Dan doen we dat ook tijdens de behandeling van je aanvraag. Wil je niet dat wij bedragen afschrijven? Dan kun je ons vragen om de automatische afschrijving te stoppen. 

Automatisch minder of geen belasting

Heb je vorig jaar kwijtschelding gehad? Dan zal het Noordelijk Belastingkantoor dit jaar opnieuw controleren of je kwijtschelding kunt krijgen. Je hoeft geen nieuwe aanvraag te doen. 

Het kan zijn dat je geen toestemming hebt gegeven voor automatische controle. Dan moet je wel opnieuw een aanvraag doen. 

Heb je vragen?

Stel dan je vraag via het formulier belastingvraag stellen. Je kunt ons ook bellen of mailen. We helpen je graag verder.  De gegevens staan onder deze pagina.