Omgevingsvergunning

Algemeen

Wil je een huis verbouwen of slopen, een boom kappen of een inrit maken? Dan heb je meestal een omgevingsvergunning nodig.

Je gaat naar het Omgevingsloket. Je kunt daar ook eerst een vergunningcheck doen.

Hoe werkt het?

  • Heb je een vergunning nodig? Doe eerst een vergunningcheck bij het Omgevingsloket. Twijfel je over de uitkomst van de vergunningcheck? Dan kun je met ons overleggen. Bel of mail ons. De gegevens staan onder deze pagina.
  • Vraag de vergunning aan via het Omgevingsloket.
  • Eenvoudige aanvragen behandelen we binnen 8 weken. Ingewikkelde aanvragen behandelen we binnen 6 maanden. Deze termijn mogen we één keer met 6 weken verlengen.

Wat kost het?

Voor de aanvraag van een vergunning betaal je leges. Welk bedrag je betaalt ligt onder andere aan de hoogte van de bouwkosten. Kijk voor de leges die voor jouw plannen gelden in de legesverordening van de gemeente Eemsdelta.

Je kunt ons ook bellen of mailen. De gegevens staan onder deze pagina.

Belangrijke regels voor bedrijven

Ga je als bedrijf iets doen wat invloed heeft op het milieu? Dan kan het zijn dat je daar een ander soort vergunning voor nodig hebt: een milieuvergunning. Soms hoef je alleen een melding te doen: melding Activiteitenbesluit.

Belast jouw bedrijf het milieu niet of weinig? Dan is dit niet nodig. Maar je hebt dan wel te maken met de algemene milieuregels, want die gelden voor ieder bedrijf. 

Op de website van de Rijksoverheid lees je meer informatie over milieuvergunning en melding Activiteitenbesluit.

Ook kun je de gemeente bellen of mailen. De gegevens staan onder deze pagina.

Welke vergunningen zijn verleend?

We maken het bekend als de gemeente een aanvraag voor een omgevingsvergunning heeft ontvangen. Dat doen we ook als de vergunning is verleend of als we het besluit uitstellen. Iedereen kan deze bekendmakingen bekijken.

Je kunt de bekendmakingen ook via mail ontvangen. Kijk op de pagina Berichten over jouw buurt voor meer informatie.

Heb je vragen?

Bel of mail ons, dan helpen we je graag verder. De gegevens staan onder deze pagina.