Stemmen in een andere gemeente

Ben je niet in de gelegenheid om in je eigen gemeente te stemmen? Dan kun je een kiezerspas aanvragen.

Waar kun je stemmen met een kiezerspas?

Met een kiezerspas kun je voor de verkiezing van de Tweede Kamer stemmen in heel Nederland. Met de stempas die je per post ontvangt, kun je alleen in je eigen gemeente stemmen.

Waar en wanneer aanvragen?

Een kiezerspas kun je zowel mondeling als schriftelijk aanvragen.

Kiezerspas aanvragen

Het schriftelijk verzoek voor een kiezerspas moet de gemeente Eemsdelta uiterlijk 12 maart 2021 hebben ontvangen. Hiervoor is het onderstaande formulier "Verzoek om een kiezerspas" beschikbaar (zie bijlage). Heb je al een stempas per post ontvangen? Stuur deze dan samen met het formulier naar de gemeente.

Het ingevulde en ondertekende formulier stuur je naar gemeente Eemsdelta:

  • gescand per e-mail naar: verkiezingen@eemsdelta.nl of
  • per post (postzegel plakken niet nodig) naar: gemeente Eemsdelta, Antwoordnummer 15, 9900 AX  Appingedam

Heb je je kiezerspas per mail aangevraagd? Door het verstrekken van de kiezerspas, wordt de stempas ongeldig. Zodra je de kiezerspas hebt ontvangen, kun je de stempas vernietigen.

Je kunt de kiezerspas tot uiterlijk 12 maar 2021, 17.00 uur mondeling aanvragen. Je moet dan persoonlijk naar het gemeentehuis waar je op de dag van kandidaatstelling (1 februari 2021) als kiezer staat geregistreerd. Daar toon je de stempas en vraag je een kiezerspas aan. Kom je naar  één van de bezoekadressen? Maak eerst een afspraak via de gemeente met Bureau Verkiezingen. Zie contactgegevens onderaan deze pagina.

Ben je onlangs verhuisd?

Ben je verhuisd in de 6 weken voor de dag van stemming (17 maart 2021)? Stuur dan het formulier 'Verzoek om een kiezerspas' naar de gemeente waar je woonde. Let op! Je kunt maar één keer een kiezerspas aanvragen. Je krijgt geen tweede exemplaar.

Heb je vragen?

Met vragen kun je terecht bij Bureau Verkiezingen via telefoonnummer 14 0596. Je kunt ook een e-mail sturen naar verkiezingen@eemsdelta.nl. We helpen je graag.

Meer informatie over verkiezingen

Meer informatie over de verkiezingen vind je op: de website van de Kiesraad en op de website van de Rijksoverheid.