Versterking Garrelsweer

Algemeen

We pakken de versterking van de woningen in Garrelsweer anders aan. Dit doen we met de Dorpsversterking Garrelsweer. Deze gaat van objectgericht naar gebiedsgericht.

Over het plan

Garrelsweer ligt in de kern van het aardbevingsgebied. Veel gebouwen in Garrelsweer zijn onvoldoende veilig of hebben bevingsschade. We willen samen met Nationaal Coƶrdinator Groningen (NCG) de versterkingsoperatie in Garrelsweer op een andere manier aanpakken. Dit noemen we Dorpsversterking Garrelsweer.

Aanpak dorpsversterking Garrelsweer

Met Dorpsversterking Garrelsweer pakken we de versterking van de woningen in Garrelsweer anders aan. Dit betekent:

  • een vast team in het dorp
  • versterken combineren met verduurzaming en schadeafhandeling
Versterking woning aan de Rijksweg Garrelsweer

Reden andere aanpak

De reden is dat er in de kern van het aardbevingsgebied nog een grote versterkingsopgave is. We willen bewoners sneller perspectief en zekerheid bieden. We willen dat de versterkingsopgave door blijft gaan en volgens planning verloopt. Het dorpsteam wil voorkomen dat de uitvoering van de versterking kriskras door het dorp gaat. Dit levert onnodig veel bouwverkeer en overlast op.

Dorpsteam Garrelsweer

Garrelsweer heeft een eigen dorpsteam met daarin onder andere de gemeente, NCG en de aannemer die alles organiseert. Dit dorpsteam is verantwoordelijk voor de complete dienstverlening aan het dorp. Dit gaat van bewonersbegeleiding, ontwerp tot het bouwen en van financiĆ«le controle tot het nemen van beslissingen. Het dorpsteam heeft een eigen vaste plek in het dorp en is makkelijk bereikbaar. 

Wil je het dorpsteam spreken?

Dat kan. Je kunt het dorpsteam bezoeken van maandag tot en met donderdag van 9.00-16.00 uur. Ze zitten op hun vaste plek op de bouwplaats aan de Rijksweg. Je kan zonder afspraak binnenlopen.

Extranet Garrelsweer

Ieder dorp binnen de dorpenaanpak heeft een Extranet. Een digitaal platform voor inwoners. Hier vind je informatie over de versterking. Inwoners kunnen hier vragen stellen aan het dorpsteam of met elkaar in gesprek gaan. Alle inwoners van Garrelsweer kunnen lid worden. Dit doe je door een mailtje te sturen naar dorpsteamgarrelsweer@eemsdelta.nl. Noem in de mail je naam, adresgegevens en het mailadres waarmee je lid wil worden.

Heb je vragen?

Mail het dorpsteam Garrelsweer via dorpsteamgarrelsweer@eemsdelta.nl of bel naar telefoonnummer 088 - 041 44 33.