Versterking Leermens

Algemeen

Met Dorpsversterking Leermens wordt de versterking van de woningen in Leermens anders aangepakt; van objectgericht naar gebiedsgericht.

Over het plan

Leermens ligt in de kern van het aardbevingsgebied. Veel gebouwen in Leermens zijn onvoldoende veilig of hebben bevingsschade. Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en gemeente Eemsdelta willen de versterkingsoperatie in Leermens op een andere manier aanpakken: Dorpsversterking Leermens.

Aanpak dorpsversterking Leermens

Met Dorpsversterking Leermens pakken we de versterking van de woningen in Leermens anders aan. Dit betekent:

  • Een vast team in het dorp;
  • Versterken combineren met verduurzaming en schadeafhandeling.

Aanleiding andere aanpak

De aanleiding is dat er in de kern van het aardbevingsgebied nog een grote versterkingsopgave is en we bewoners sneller perspectief en zekerheid willen bieden. We willen daarnaast zorgen voor meer voortgang en vooral continuïteit in de uitvoering van de versterkingsopgave. Het dorpsteam wil voorkomen dat de uitvoering van de versterking kris kras door het dorp gaat. Dit levert onnodig veel bouwverkeer en overlast op.

Dorpsteam Leermens

Leermens heeft een eigen dorpsteam met daarin onder andere de gemeente, NCG en de coördinerende aannemer. Dit dorpsteam is verantwoordelijk voor de gehele dienstverlening aan het dorp. Dit gaat van bewonersbegeleiding, ontwerp tot het bouwen en van financiële controle tot besluitvorming. Het dorpsteam heeft een eigen vaste plek in het dorp en is makkelijk bereikbaar. 

Wil je het dorpsteam spreken?

Dat kan. Het dorpsteam is op woensdagmiddag van 13.00 – 16.00 uur en donderdagochtend van 9.00 – 12.00 uur aanwezig. Je kan zonder afspraak binnenlopen op de bezoekerslocatie aan de Wierdeweg 2B in Leermens (bij de ijsbaan).

Extranet Leermens

Ieder dorp binnen de dorpenaanpak beschikt over Extranet. Een digitaal platform voor inwoners. Hier vind je actuele informatie over de versterking. Inwoners kunnen hier vragen stellen aan het dorpsteam of met elkaar in gesprek gaan. Alle inwoners van Leermens  kunnen lid worden. Wil je ook lid worden? Stuur dan een mail naar dorpsteamleermens@eemsdelta.nl. Vermeld je naam, adresgegevens en het emailadres waarmee je lid wil worden.

Heb je vragen?

Mail het dorpsteam Leermens via dorpsteamleermens@eemsdelta.nl of bel naar telefoonnummer 088 - 041 44 33.