Versterking Wirdum

Algemeen

Met Dorpsversterking Wirdum gaan we de versterking van de woningen in jouw dorp anders aanpakken.

Over het plan

Wirdum ligt in de kern van het aardbevingsgebied. Veel gebouwen in jouw dorp zijn onvoldoende veilig en hebben schade. Nationaal Coördinator Groningen (NCG) en gemeente Eemsdelta willen de versterkingsoperatie in jouw dorp op een andere manier aanpakken: Dorpsversterking Wirdum.

Aanpak dorpsversterking Wirdum

Met Dorpsversterking Wirdum gaan we de versterking van de woningen in jouw dorp anders aanpakken. Dit betekent:

  • Een vast team in het dorp
  • Afspraak is afspraak
  • Volgorde en planning bepalen in afstemming met bewoners
  • Versterken combineren met verduurzaming en schadeafhandeling
  • Toestemming voor maken van uitzonderingen

Aanleiding andere aanpak

De aanleiding is dat er in de kern van het aardbevingsgebied nog een grote versterkingsopgave is en we bewoners sneller perspectief en zekerheid willen bieden. We willen daarnaast zorgen voor meer voortgang en vooral continuïteit in de uitvoering van de versterkingsopgave in jouw dorp. En we willen voorkomen dat de uitvoering van de versterking kris kras door het dorp gaat.

Dorpsteam Wirdum

Wirdum heeft een eigen dorpsteam met daarin onder andere de gemeente, NCG en de coördinerende aannemer. Dit dorpsteam is verantwoordelijk voor de gehele dienstverlening aan het dorp. Dus van bewonersbegeleiding van ontwerp tot bouwen en van financiële controle tot besluitvorming. Het dorpsteam heeft een eigen vaste plek in het dorp en is makkelijk bereikbaar.

Wil je het dorpsteam spreken?

Dat kan. Het dorpsteam is iedere woensdag en donderdag van 9.00-16.00 uur aanwezig in het dorpshuis Wirdum. Het adres is Fromaweg 2. Je kan zonder afspraak binnenlopen.

Heb je vragen?

Mail het dorpsteam Wirdum via dorpsteamwirdum@eemsdelta.nl of bel naar telefoonnummer 088 - 041 44 33.