Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Algemeen

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur betaalt het lesgeld voor jongeren en volwassenen van 18 jaar en ouder uit gezinnen waar te weinig geld is voor sport en cultuur.

Wat is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur betaalt het lesgeld voor jongeren en volwassenen van 18 jaar en ouder uit gezinnen waar te weinig geld is voor een sportclub, muziek- of dansles, schilderen, theaterschool of een andere creatieve cursus. Inwoners kunnen een aanvraag doen voor één sport of culturele activiteit. Daarnaast vergoedt het fonds het lidmaatschap van de bibliotheek en zwemlessen tot en met diploma A. 

Wat valt onder sport en cultuur?

Onder sport valt bijvoorbeeld: voetbal, wandelen, yoga, zwemmen, tennis en de contributie van een sportschool. Onder cultuur valt bijvoorbeeld: stijldansen, muziek maken, zingen, schilderen, musical en toneel.  

Wie kan gebruik maken van het Volwassenenfonds?

Het Volwassenenfonds is voor volwassenen van 18 jaar en ouder die een account hebben in de Kansshop. Dit zijn volwassenen waarbij het inkomen maximaal 120% is van het voor hun geldende bijstandsniveau. We kijken ook naar het eigen vermogen. Heb je geen account in de Kansshop? Dan kun je geen gebruik maken van het Volwassenenfonds.

Wat zijn de voorwaarden?

  • je woont in Eemsdelta.
  • je bent 18 jaar of ouder.
  • je hebt een account in de Kansshop.

Hoe kun je een vergoeding aanvragen?

Je kunt zelf geen aanvraag doen bij het Volwassenenfonds. Ga hiervoor naar een tussenpersoon (intermediair). Dit zijn bijvoorbeeld de medewerkers van de Kansshop van de gemeente Eemsdelta, de buurtsportcoach, Cadanz Welzijn of de Volkskredietbank. Een overzicht van de tussenpersonen vindt je op de website van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hier vindt je ook de spelregels.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Veelgestelde vragen en antwoorden Volwassenenfonds

Meer informatie over het Volwassenenfonds?

Kijk in de Kansshop via de website kansshop.eemsdelta.nl of op www.volwassenenfonds.nl. Of mail naar kansshop@eemsdelta.nl. Je kunt ook bellen met het Sociaal Plein Eemsdelta via telefoonnummer (0596) 63 90 10. Het Sociaal Plein is bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur. We helpen je graag verder.  

Vragen over of hulp nodig bij geldzaken?

Heb je moeite om de rekeningen te betalen? Of heb je schulden? Neem contact op met ons Informatie- en adviespunt Geldzaken via (0596) 85 69 03. Je kunt ook mailen naar geldzaken@eemsdelta.nl. Wij helpen je graag!