Belasting betalen

Algemeen

Je kunt gemeentelijke belastingen zelf overmaken of van je rekening laten afschrijven. Soms kan of wil je niet in 1 keer betalen.

Welk bedrag en vóór welke datum betalen?

De gemeente stuurt elk jaar rond maart de belastingaanslagen. Op de aanslag staat het bedrag dat je moet betalen en vóór welke datum dat moet gebeuren.

De banken gaan stoppen met het verwerken van acceptgirokaarten. Daarom versturen wij vanaf 2022 geen acceptgirokaarten meer bij de aanslag. Lees hieronder hoe je de aanslag kunt betalen.

Zelf overmaken

Je mag het bedrag in één keer of in delen overmaken. Zorg er wel voor dat je het hele bedrag vóór de aangegeven datum hebt betaald.

Het rekeningnummer van de gemeente Eemsdelta (IBAN) is: NL60 BNGH 0285 1815 05.

Betaal je vanuit het buitenland? Dan moet je ook de BIC/swiftcode BNGHNL2G vermelden. 

Moet je nog iets betalen aan de vroegere gemeenten Appingedam, Delfzijl of Loppersum? 

Gebruik dan ook het banknummer dat hierboven staat. Vermeld bij de betaling de naam van de gemeente en het aanslagnummer. De oude bankrekeningen gaan binnenkort vervallen.

QR-code

Op de aanslag staat een QR-code. Met deze code kun je het bedrag in één keer via iDeal betalen. Scan de code met de camera van je mobiele telefoon en betaal direct met iDeal.

Automatische incasso

Wij kunnen het bedrag ook verspreid over 10 maanden van je rekening afschrijven. Dat heet automatische incasso. Je moet ons dan wel toestemming geven (machtigen). Neem hiervoor contact op met de gemeente Eemsdelta. 

Het minimumbedrag dat wij per keer kunnen afschrijven is € 10. Je kunt ons alleen machtigen als het bedrag van je aanslag lager is dan € 10.000. 

Had je vorig jaar al automatische incasso? 

Dan geldt dat ook voor dit jaar. Op het aanslagbiljet zie je op welke dagen wij bedragen van jouw rekening afschrijven. 

Heb je weinig inkomen?

Dan hoef je misschien minder belasting te betalen. Of je hoeft helemaal niets te betalen. Dit heet kwijtschelding

Kijk voor meer informatie op de pagina over kwijtschelding.

Kun je niet op tijd betalen?

Bel ons dan. Wij helpen graag om een oplossing te vinden.

Soms kun je de belasting in delen betalen. Hiervoor geef je ons dan een machtiging om de bedragen van je rekening af te schrijven (automatische incasso). Of we spreken een latere betaaldatum met je af. Dat heet uitstel van betaling

Heb je vragen?

Stel dan je vraag via het formulier op deze website. Je kunt ons ook bellen of mailen. We helpen je graag verder.  De gegevens staan onder deze pagina.